{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu konferencija o oporavku tržišta kapitala

F
11.10.2011. u 10:32
0
0
U Sarajevu konferencija o oporavku tržišta kapitala
0
U Sarajevu konferencija o oporavku tržišta kapitala
Ante Krajina
Šesta Međunarodna konferencija Sarajevske berze vrijednosnih papira pod nazivom "Oporavak tržista kapitala - dugoročni trend ili ...?", počela je jutros u Sarajevu.
Skupu prisustvuju predstavnici tržišta kapitala iz BiH i regiona, kao i istanbulske berze, a cilj je odgovoriti na pitanje da li i kako rast i razvoj realnog i finansijskog sektora može snažnije podržati dugoročniji oporavak tržišta kapitala u BiH.

Federalni ministar finansija Ante Krajina istaknuo je, otvarajući konferenciju, da je Vlada donijela odluku o intenziviranju izgradnje velikog broja energetskih objekata i koridora 5c te da berza može pružiti odgovor na pitanje da li je moguće finansiranje takvih projekata putem tržišta kapitala.

Konferencija će ukazati i na dobre prakse korporativnog upravljanja, a posebno će se bazirati na dužničke vrijednosne papire.

Direktor Sarajevske berze Zlatan Dedić naglasio je da osiguranje sredstava za investicije treba da bude u fokusu napora svih čiji je zadatak ekonomski napredak i boljitak zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: