{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U rad kreću postrojenja za tretman visočkog zraka

Z
16.8.2011. u 12:01
0
1
U rad kreću postrojenja za tretman visočkog zraka
0
U rad kreću postrojenja za tretman visočkog zraka
U sjedištu društva "Prevent Leader Visoko" u srijedu će, 17. augusta, biti pušteni u pogon novoizgrađeni dijelovi postrojenja za prikupljanje teško opterećenih otpadnih voda, i dio postrojenja namijenjenog za tretman zraka radi otklanjanja neugodnih mirisa.
Nakon brojnih pritužbi građana Visokog i višegodišnjih problema sa otpadnim vodama i neugodnim mirisima, koji su rezultat proizvodnje u tehnološkim dijelovima kompanije "Prevent Leader Visoko", Federalna uprava za inspekcijske poslove je intenzivnim inspekcijskim nadzorima i mjerama, koje su poduzete na području Visokog, zatražila da društvo "Prevent Leader" otkloni nedostatke u procesu svoje proizvodnje.

U proteklom periodu ovo društvo je izvršilo investiranje i izvođenje neophodnih radova na postrojenju za tretman otpadnih voda, u cilju zaštite životne sredine i smanjenja neugodnih mirisa, i nakon puštanja u rad novih postrojenja problemi sa neugodnim mirisima trebali bi da se otklone ili smanje na najmanju moguću mjeru.

Prema navodima Federalne uprave za inspekcijske poslove dio postrojenja namijenjenog za tretman zraka radi otklanjanja neugodnih mirisa doprinijeće da ovaj grad bude ugodniji za življenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: