{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponudi Amazon.com: Zlatna džezva postala globalno dostupna

3.1.2014. u 14:52
0
38
U ponudi Amazon.com: Zlatna džezva postala globalno dostupna
0
U ponudi Amazon.com: Zlatna džezva postala globalno dostupna
Nakon ulaska u najveći lanac trgovina na svijetu američki Walmart sredinom 2013. godine, Vispakova Zlatna džezva uvrštena je i u ponudi Amazon.com, najvećoj svjetskoj internet – trgovini. Na taj način Zlatna džezva postaje globalno dostupna svim ljubiteljima prave bosanske kafe.
"Ovo je vrlo bitan korak u našoj poslovnoj strategiji da Zlatna džezva postane brand globalno prepoznatljiv za ono što se može definisati pravom bosanskom kafom. Strpljivo stvaramo preduvjete da ponudimo svijetu ono najbolje iz Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, američko tržište ima posban značaj i težinu. Ulazak naših brandova u Walmart i Amazon.com je u tom smislu jedna od najvažnijih pretpostavi“, rekao je Muhameda Muzaferije menadžera izvoza u Vispaku.

Osim Zlatne džezve, u ponudi Amazon.com nalazi se i Vispak espresso, te Zlatna kocka, kao i proizvodi drugih bosanskohercegovačkih kompanija, saopćeno je iz Vispaka.

Ukupni prihodi Amazon.com samo u trećem kvartalu prošle godine bili su 17,09 milijardi dolara, dok je kompanija u prazničnom razdoblju, u sedmici koja je prethodila 25. decembru na svojoj web-stranici zabilježila prodaju 426 proizvoda svake sekunde. O kakvom "e-prodavaču“ je riječ govori podatak da je tokom prvog ponedjeljka nakon Dana zahvalnosti (Cyber Monday) protekle godine, Amazon zabilježio prodaju od 36,8 miliona različitih proizvoda.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: