Uzdaj se u Pouzdanost
0

U organizaciji LRC Grupacije u okviru projekta "Pouzdanost" održan B2B susret Kluba pouzdanih u Banjoj Luci

U prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjoj Luci, a u okviru projekta Pouzdanost juče je u organizaciji LRC Grupacije održan B2B susret Kluba pouzdanih pod nazivom "Snagom informacije do poslovne dominacije".

Privrednoj komori Republike Srpske, koja je ujedno bila i domaćin ovog susreta je dodijeljeno Priznanje bonitetne pouzdanosti, koje je preuzeo predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić. Priznanje je uručila Jadranka Kuljanin generalna direktorica i članica Uprave LRC Grupacije.

"Za 24 godine postojanja LRC bonitetna agencija je prepoznatljiva po kvalitetu svojih alata nastalih na osnovu obrađenih finansijskih podataka, što omogućava uvid u tržište BiH i regije. Zadovoljstvo mi je što se nakon dužeg perioda družimo ponovo u Banja Luci i drago nam je što je privredna komora Republike Srpske prepoznala ono što radimo i što nam je pouzdan partner. Sigurna sam da je ovaj susret idealna prilika da produbimo naše postojeće veze i stvaramo nove", istakla je Kuljanin.

Prisutnima se obratila i Fatima Nikšić, direktorica marketinga i direktorica projekta Pouzdanost:

"Danas smo ovdje sa vama u Banja Luci, nakon toga očekuje nas 24. maja novi B2B susret Kluba pouzdanih sa fantastičnim konceptom u Trebinju, gdje ćemo obilježiti otvorenje turističke sezone u saradnji sa Gradom Trebinje. Zatim slijede Tešanj, Tuzla, Mostar i zatvaramo krug u novembru sa novom Gala konferencijom u Sarajevu i novim dobitnicima priznanja i Zvijezda pouzdanosti. Sretna sam, jer sam sigurna da ćemo danas svi zajedno iz Banja Luke poslati jednu lijepu, pouzdanu priču", poručila je Nikšić.

Ispred LRC Inkassa prisutnima se obratila Edita Mulić, rukovodilac službe i predstavila ukratko poslovanje i usluge kojima se LRC Inkasso bavi.

"LRC Inkasso postoji već 19 godina, lideri smo kada je naplata spornih potraživanja u pitanju. Inkasso nudi sudske i vansudske usluge. Korištenje INKASSO sistemskih rješenja za upravljanje potraživanjima privrednicima omogućava značajno smanjenje troškova i povećanje efikasnosti poslovanja, kao i da se u potpunosti posvete svojoj osnovnoj djelatnosti, a sve brige o upravljanju potraživanjima prepuste timu iskusnih profesionalaca. Ono što posebno želim naglasiti je to da je našoj kompaniji najbitnije da poštujemo zakonske procedure i ugovorene obaveze, a sve radi očuvanja ugleda i integriteta kompanije", pojasnila je Edita Mulić.

Učesnicima konferencije je predstavljeno "Inovativno vođenje: Kako lideri potiču inovativnost i promjene", "Poslovna strategija oblikovanja informacija", kao i edukativno- motivacijsko izlaganje Kemala Balihodžića, trenera prodaje, CEO i direktora JR Services (Sarajevo) i Orior Medie (AZ, USA) na temu "50 nijansi prodaje Umijeće dominacije".

Ujedno, održana je i Panel diskusija na temu "Kreativno oblikovanje budućnosti: Inovacija kao pokretač poslovnog uspjeha", a učesnici u panelu su bili predstavnici domaćih kompanija sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti.

Među panelistima bili su: Dejan Vukosavljević, direktor prodaje Vienna osiguranje VIG, sa temom Digitalno doba - Inovacije u svijetu osiguranja, zatim Elvis Rudonja, CEO i vlasnik kompanije AppDelegate/Truckers App (TruckersApp-YOUR FRIENDS ON THE ROAD), Tomislav Bošnjak, izvršni direktor Energo Solar d.o.o. koji je govorio o temi "Izvori energije sutra- Solarna inovacija u fokusu", kao i Milja Slavuj-Hrgar, direktor Sektora za upravljanje uslugama kompanije m:tel, koja je predstavila nove usluge za digitalizaciju poslovanja sa fokusom na inovativno rješenje za oglašavanje na m:tel IPTV platformi.

"Bilo nam je zadovoljstvo učestvovati i predstaviti naš startup kao i firmu. Drago nam je da smo ostvarili pouzdane kontakte sa kojima planiramo buduću saradnju. Mislim da je ovakav vid B2B susreta savršena prilika za razmjenu iskustava u poslovanju. Također, želio bih zahvaliti za moderni trening prodaje koji će nam sigurno pomoći u daljnjem poslovanju i pregovorima sa klijentima", izjavio je Elvis Rudonja, jedan od panelista.

Prema riječima Dejana Vukosavljevića, direktora prodaje Vienna osiguranja prisutni su imali priliku pobliže se upoznati sa značajem digitalizacije u svijetu osiguranja i uslugama putem jedinstvene aplikacije za online ugovaranje i izdavanje polica osiguranja i njenim benefitima.

O poslovnoj strategiji i oblikovanju informacija, a na temu istoimene konferencije "Snagom informacije do poslovne dominacije govorio je Alen Gackić, direktor prodaje LRC Business Intelligence Systema. Gackić je prisutnima pobliže objasnio sam princip rada LRC BIS-a, kao i o uslugama koje nude kada su u pitanju informacije i upravljanje tim informacijama, gdje se mogu sagledati benefiti koji se odnose na donošenje brzih i sigurnih rješenja za privrednike.

Kao i o uputama kako da objedine te informacije na jednom mjestu i da kroz namjenske alate i rješenja koriste informacije kako bi mogli postići i ispuniti što bolje poslovne rezultate.

Za sami kraj ovog susreta prisutni su imali priliku pobliže se upoznati o detaljima kampanje "Čuvari dječijih snova" kroz prezentaciju Dragane Bulić, direktorice World Vision Bosna i Hercegovina. LRC Grupacija je uključivanjem u ovaj program još jednom pokazala koliko je društveno odgovorna kompanija, te se na ovom B2B susretu u Banjoj Luci razgovaralo i o dječijim snovima, najdragocjenijem, često zanemarenom potencijalu pojedinca, zajednice i društva...

Održani susret u Banjoj Luci još jedan je dokaz da projekat Pouzdanost otvara mogućnosti inovacija, inspiracije i umrežavanja, te okuplja vizionarske tržišne lidere, stručnjake, predstavnike bonitetno pouzdanih kompanija, institucija, medija, ali i poznata imena sportske, glumačke i muzičke scene.

"Svi koji žele učestvovati u našim B2B susretima i imaju želju za poslovnim umrežavanjem sa pouzdanim kompanijama širom Bosne i Hercegovine, mogu to učiniti prijavom putem naše stranice www.pouzdanost.ba klikom na rubriku Klub pouzdanih- Tu pripadam! Kreirali smo članske kartice i godišnju članarinu sa svim benefitima koje nosi članstvo u Klubu pouzdanih. Zahvalni smo svim našim partnerima na realizaciji susreta u Banjoj Luci i radujemo se svim novim B2B susretima koji su pred nama", poručuju iz LRC-a.

Partneri i prijatelji projekta Pouzdanost koji su podržali B2B susret u Banjoj Luci su: ASA Banka – Naša i snažna d.d. Sarajevo, Vienna osiguranje d.d. VIG, m:tel, cargo- partner, Grand kafa, RedBox Media, Klas d.d., Druga kuća, Orior Media, Energo Solar, Truckers App i Vitinka.