Pri kraju radovi u Tuzli
0

U objektu Avaz-Robot otvoren hipermarket, uskoro i McDonald's

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis (Foto: D. Z./Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Poslovno-stambena zgrada Avaz-Robot u centru Tuzle otvorena je danas za građanstvo, ali nije bilo posebne manifestacije tim povodom. Objekt je smješten na lokalitetu nekadašnje željezničke stanice u Tuzli, a kompanija Avaz je Općini Tuzla platila osam miliona KM za zemljište.

Danas je otvoren hipermarket Robot koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, a uskoro će biti otvoreni mnogobrojni poslovni objekti među kojima i restoran McDonald’s, dok će kupci useliti u svoje stanove. Ukupna površina objekta Avaz-Robot je 32.000 kvadratnih metara.

Tuzlacima je, bar za sada, najinteresantniji restoran McDonald’s. Smješten je na uglu ulice s koje se gleda ka zgradi Cipelići i MUP-u TK, a u restoranu će biti zaposleno oko 50 radnika. Restoran je dobio priključke na vodovodnu mrežu, električnu energiju i centralno grijanje, a narednih dana će se uređivati enterijer.

Stambeni dio Avaz-Robota prostire se na 11.000 kvadratnih metara i do sada je prodato 95 posto izgrađenih stanova. U objekt su uložena 32 miliona KM. Najsretniji posjetilac novootvorenog hipermarketa Robot dobit će automobil kao glavnu nagradu, a izvlačenje sretnog dobitnika je predviđeno za večeras.