{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Travniku 7. i 8. jula “Dani maline 2011”

F
4.7.2011. u 13:09
0
1
U Novom Travniku 7. i 8. jula “Dani maline 2011”
0
U Novom Travniku 7. i 8. jula “Dani maline 2011”
U organizaciji Saveza Organsko FBiH 7. i 8. jula u Novom Travniku bit će održan peti međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma "Dani maline 2011", koji će okupiti proizvođače organske proizvodnje i eko turizma iz regiona.
"Kroz ovu manifestaciju namjeravamo poslati poruku da poljoprivreda, organska proizvodnja i eko turizam mogu biti ključ uspjeha za otvaranje novih radnih mjesta kroz samozapošljavanje, u oblasti seoskog turizma, organske proizvodnje, ponude autohtonih proizvoda te visokokvalitetnih gastronomskih ponuda, kao i suvenira sa prostora BiH i regiona“, izjavio je za Fenu predsjednik Saveza Organsko FBiH Sejad Herceg.

Na ovogodišnjem sajmu, kako je dodao, učestvovat će 65 domaćih i 15 izlagača iz regije, kao i predstavnici 14 različitih udruženja.

Uz podršku međunarodnih organizacija i u duhu ranijih incijativa, Savez Organsko FBiH u sklopu sajma organizira regionalni sastanak o temi "Mogućnost razvoja i unapređenja organske proizvodnje kroz umrežavanje organskih proizvođača zapadnog Balkana", a učestvovat će predstavnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova.

Oni će, kako je najavio Herceg, potpisati memorandum o saradnji u vezi izrade mreže organskih proizvođača zapadnog Balkana.

Pokrovitelji sajamske manifestacije su Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada Srednjobosanskog kantona i Općina Novi Travnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: