{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kaknju se gradi nova zgrada Općine

10.8.2015. u 08:42
36
57
U Kaknju se gradi nova zgrada Općine
36
U Ulici branilaca u Kaknju u toku su intenzivni radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju nove zgrade Općine Kakanj. Na većem dijelu zgrade postavljeni su prozori, a u toku je i utopljavanje objekta i postavljanje fasade.


U suterenu nove zgrade Općine bit će smještena savremena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Na tri etaže su izgrađeni radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća amfiteatarskog tipa, a objekat sadrži i veliki hol, te 3 lifta. Podrumske prostorije sadrže 52 mjesta za parkiranje.

Vozilima će biti omogućen ulazak u podrumske prostorije nove zgrade direktno sa saobraćajnice u Ulici branilaca, a vozila koja će koristiti garažni prostor će saobraćati ispod cijele zgrade, te podrumske prostorije napuštati na drugoj strani zgrade i ponovo se uključivati na saobraćajnicu.“Novu zgradu Općine planiramo otvoriti 25. novembra na Dan državnosti BiH. Bit će to savremeni administrativni objekat čijom se gradnjom stvaraju preduslovi za nova poboljšanja u pogledu kvaliteta pružanja usluga građanima Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u trošnom objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, te na još dvije lokacije na kojima su smještene općinske službe, Kakanj će konačno dobiti zgradu Općine.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: