Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Procenat nezaposlenih je i veći pošto se ovaj procenat računa na osnovu zadnjeg popisa kada je u BiH bilo 4.2 miliona stanovnika. Moja je predpostavka da nas sada nema više od 3.5 miliona. U tom slučaju će procenat nezaposlenih skočiti i na 65%. Rad na crno samo još više komplikuje situaciju jer penzioni fond je pred kolapsom pa će nam podići starosnu dob za odlazak u penziju na 70 godina, a svi koji rade na crno će ostati bez penzije i biće socijalni slučajevi kada ostare. Rad na crno treba pod hitno sankcionisati, mada sam uvjeren da je jako mali broj onih sto na crno rade jer sada posla jednostavno nema.
Ova drzava je na putu da bude nova Grcka i vrlo brzo.Ipak kao sto rece komentator memo vazniji je TV kanal na nekom od plemenskih jezika.Stvarno je ovaj narod lud.
Šta se žalite? Diži guzove i traži pos'o! Posla sigurno IMA, al' ti njega moraš naći, neće valjda on tebe tražiti!!!
pokazuje to 4 stvari vrlo jasno: 1. veliku nezaposlenost 2. rad na crno 3. drzavna administracija se finansira iz kredita 4. bosna prezivljava zahvaljujuci 3.5 milijarde KM godisnje od dijaspore
Ovo ne pokazuje ama bas nista; koliko ima firmi koje ne prijavljuju svoje zaposlene ili jos bolje: prijave pa kad skontaju da im je skupo, 'otpuste' ih i drze na crno. Kad bi se inspekcije privatizirale, zaradilo bi se od lova na ovakve firme...
meni je jednostavno nevjerovatno da je nezaposlenost 50%. u normalnim zemljama na postotku zaposlenosti se biraju i ruse vlade. kod nas ljudima izgleda nije bitno imaju li posla, samo je vazno je li tisucu ili hiljadu. ako ti neko u programu obeca da ce smanjiti nezaposlenost na 40%, a neko drugi obeca tv kanal na tvom plemenskom jeziku - mi biramo ove sto su obecali tv. slucaj za psihijatrije.
ovo je najzad jedna pozitivna vijest. ako ovako nastavimo, mogli bi dogurati i do 50% zaposlenosti... ....2050-te... ...hidzretske
Više od 50%. cca 55% je nezaposlenih, oko 540.000
"Prema podacima službi za zapošljavanje u FBiH, krajem oktobra 2012. na evidencijama su registrirane 381.963 nezaposlene osobe." Znaci nezaposlenost skoro 50%!!! Katastrofa!