Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj regulisati, a 90% politacara u BiH ne zna se kako treba konektovati na internet i oni bi da regulisu svijet kriptovaluta. Bagra vidjela priliku da spucaju nove poreze, mora se jos koji Q7 kupiti.
samo u dukate vjerujte,pvo kripto danas imaš sutra prosjak
Čuj Q7, to je ispalo iz mode. Sad furaju Q8.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Trebate prije toga riješiti dosta drugih stvari. Na primjer ukloniti BiH sa crnih lista za transakcije. Na koju god platformu da se hoćeš prijaviti, čim upišeš BiH, odmah ne možeš dalje ići. Nije to što nas mrze, nego što smo mi sami usrali motku
Zato mozes prodati na peer to peer stranicama i rjesen problem
Kriptovalute su sjajna prilika da covjek zaradi para, a da u isto vrijeme zaobidje ovu nasu ultra retardiranu birokratiju. Drzava BiH niti je stvorila niti odrzava navedeno trziste, odakle BiH vlastima pravo da to uopste regulisu?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
BRAVO SBB...DAJE SE PRILIKA MLADIM STRUČNAJCIMA KOJE JE I SVIJET PREPOZNAO... A SDA NEK DAJE PRILIKU BOTOVIMA, PA ĆE DOGURATI DALEKO, ALI BAS DALEKO...DO PODLUGOVA
Ima Split, ZG lagano na bankomat i isplati :)
Kofol zakon sluzi da privuce investitore hahaha. Cijela poenta ovog zakona je da spucaju porez od 15% na dobit. Znaci za svaku marku sto zaradis drzava ce da uzme sebi 15 feninga. Mater vam vasu lopovsku. Samo znate guliti narod
Imas li ti kakvog drugog posla osim da lafo provaljujes raju po klixu ?
Ti bi uredjenu drzavu a ne bi da placas porez. Ja zivim u US i svi placamo porez na kripto, bar normalan narod, pa u nekim states mozemo i generalni porez u BTC platiti. Kakva god da je drzava, porez se mora platiti buraz.
Znam ih da su više uložili u grafičke kartice matične ploče nego što će za godinu dana "izrudariti". A u međuvremenu...
hahah jel neko udari po bankama i parama odmah se zakon mijenja, a kad treba spasiti zivote beba, djece i omladine, onda mora na redovnu proceduru koja nikad ne dođe
A jel ti trebas platiti porez, odmah mijenjas temu na bebe, omladinu, bolesne i sl. treba i njima pomoci, ali ne moze ovdje biti uredjeno trziste za digitalne valute i ekonomiju bez poreza. Neki od nas zaradjuju stotine hiljada u kripto i treba nam takav mehanizam da bi mogli da cuvamo pare na banci a ne da donosim kes preko grane.
Konačno se sjetili. E baš da vidimo na šta će ličiti :)
Upoznao sam momka iz ekipe koja će da radi na ovom poduhvatu, treba ih podržati, dobre su im namjere. Poenta je da se omogući da svako može prodati kripto i čuvati pare na računu, a da nas ne gledaju kao kriminalce. Onda da možemo regularno osnovati blockchain biznise u BiH kao što su mjenjačnice za kriptovalute i svima omogućiti pristup budućnosti digitalne ekonomije. A i poenta je da se dovede veliki broj kripto poduzetnika i kompanija u BiH.
Zakon ce uvesti porez od 15% na dobit. Znaci ako zaradis 100 maraka na prodaji kriptovalute drzava ce uzeti 15 maraka sebi. Namjere su im grozne. Ov je samo jos jedan pokusaj drzave da isisa pare od naroda.
de nam kako mater jebite
Riješite sirotinju mamu vam uhljebsku,okanite se vi nekih kriptovaluta
Hajde više smori me više krast na tudje vpn
Kako su samo brzi u ovakvim stvarima. Samo da je budžet nekako napuniti pa da se ima.
zelim da sto prie propadne
Kad pocne cijena kriptovalute padati hocete li placati poticaje i subvencije? Hoce li struja biti jeftinija za kriptominere? Sjasite sa kriptovaluta, idite napijte se mlijeka kojeg financirate i poticete svake godine. Tamo gdje su poticaji tu drzava vidi buducnost. Vama je buducnost u kravi i mlijeku.
Ne kenjaj bezveze
Regulirat ćemo mi vama grobno mjesto na Vlakovu
pa vi penzije i plate ne mozete/ne znate regulisat, majko moja!