Komentari (168)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne fali njima radnika, nego robova.
BRAVO, NAZOVIMO STVARI PRAVIM IMENOM!
rob si i ovdje i tamo.. samo je razlika u €.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ugledni nemaju, samo oni koji su na lošem glasu, evo primjer, dečko radi u kafiću pored jednog restorana na Malti, taj kafić je tražio konobara barem 5 puta, u dva navrata je neko i došao, jer je gazda pakaš, a u taj isti restoran, za dva dana 13 osoba je došlo na razgovor, ako laže taj dečko, lažem i ja. Nema više robova "gazdurine" ;)
Pogledajte uslove kakve nudi većina, i kažu nema radnika, neka hvala Allahu, a govorili ste sve i svašta i vlastiti narod izrabljivali, hvala Allahu!
Jedna opaska, pogledajte imena u članku i pogledajte komenater po facebook grupama gdje oni traže radnike, pogledajte svjedočanstva bivših uposlenika i biće vam sve jasno, nemoj da se pravimo više budale, odakle silna mega auta "gazdurinama" i silna ljetovanja po 3 puta godišnje a radnik nema ni za trećinu potrošačke korpe, ma marš, daBogda se svi ugasili.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Toliko sam se nasekirao oko ovog članka i jadnih 'gazda' da cijelu noć nisam mogao spavati. E brale, došla je bahatost na naplatu, kad - tad.
1000-1500 eura mjesecna plata i trebalo bi da bude radnika
Pa nema ni hirurg toliku platu u Bosni ..jestel vi normalni o.O
ha ha doslo na naplatu, sve gazdurine a radnicima plate po sest stoja, brate plati pa se klati, milja i po i na toliko da je prijavljen i da radi cetrdeset sati sedmicno onda ce te vidjeti da nije problem naci radnika
Platite ljude ciganijo gladna!
Ima care, ima. Ali doslo ljudima iz gzce u glavu i poceli cijeniti svoj rad. Bolje djaba kuci sjediti nego djaba raditi. Gazda jednog od ovih "uglednih" restorana mi prica doso kuhar i trazi 2000 platu plus hranu i njemu to puno, ne moze on to. A ispred nas racun za dvije kafe, kiselu i colu 11,50 KM... pitam ja njega tu, da promjenimo temu, a reko kako ti je majka..
Suguran sam da znam gdje ih mozete naci..Austrija i Njemacka. Dabogda vam pekara falilo.
Radim na recepciji u određenom hotelu sa 4*,priznajem uslovi su dobri kakvih mjesta ima. Ali naravno problem nastaje u očekivanjima uposlenika, to jeste njegovog dobrog malog roba (menadžera). Taj isti menadžer mi puni hotel svaku noć sa po 100 ljudi i onda se čudi kako ih ne stignem sve prijaviti u dvije knjige i na dvije stranice za noć, ma šišpu ga kralju.
Što je najjače isti frajer mi govorio "ne sekiraj se nema pritiska" prije nego što sam zasigurno dobio posao, da bi me nakon 20 dana uhvatio za muda i počeo da stišće. Mislim, kralju, za 800 da se patim i da tebe seljačinu slušam svako dva dana ne dolazi u obzir. Povrh svega nisam ni prijavljen tako da sam legalno u svom krevetu svaku noć, a ne ovdje po pet noći.
Pino Nature od ove Terzićke u koroni dobio 224 000 KM i otpustio sve radnike.
Ove dvije više potrošile vremena na poziranje nego da smisleno odgovore na pitanje "Što malo plaćate radnike".
Nedostaje onih koji ce raditi za 600 km po 12 h dnevno uz slobodnu svaku drugu nedjelju
Plati pa se klati
https://bilans.ba/vijesti/hotel-dubrovnik-u-zenici-trazi-radnike-na-recepciji-plata-600-km-morate-poznavati-i-dva-strana-jezika/ Hotel Dubrovnik u Zenici traži radnike na recepciji. Plata 600 KM, morate poznavati i dva strana jezika
1.8.2023 godine zadnji vozac kad izađe, neka ugasi svjetlo....
samo evropske plate i ne sekirajte se, svi ce doci nazad
Čovjek se zaposlio u Pino slomili mu nogu cccc