U Banjoj Luci predstavljen projekat ''Partnerstvo za inovacije''

S
Piše: D. T./Sarajevo-x.com
2.12.2011. u 14:31
0
0
U Banjoj Luci predstavljen projekat ''Partnerstvo za inovacije''
0
U Banjoj Luci predstavljen projekat ''Partnerstvo za inovacije'' Foto: Sarajevo-x.com
U Banjoj Luci je danas održan sastanak ministra nauke i tehnologije RS Jasmina Komića sa predstavnicima USAID-a i Microsofta, na kojem je dogovorena saradnja za budući projekat ''Partnerstvo za inovacije“ koji će se realizirati u nardnih pet godina.
Kako je saopšteno, glavni partner projekta USAID-a u RS trebalo bi biti resorno ministarstvo, zajedno sa Inovacionim centrom Banja Luka i drugim partnerima koji imaju za cilj da se kroz postizanje inovativnosti malih kompanija poveća zapošljavanje mladih ljudi.

Ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić je nakon sastanka naglasio da će ovaj projekat podstaći i otvaranje novih kompanija te podići nivo inovativnosti u preduzećima.

Nakon sastanka je saopšteno da je vrijednost projekta, danas predstavljenog u Banjoj Luci, oko pet miliona dolara, a da je on namijenjen lokalnim kompanijama koje se bave razvojem informacionih tehnologija.

“Još uvijek smo u inicijalnoj fazi, ali većina konkretnih aktivnosti će se realizovati kroz edukaciju o novim tehnologijama i sticanje znanja i vještina kod mladih ljudi, posebno mladih preduzetnika“, naveo je predstavnik USAID-a Vladimir Milin.

Direktorica Microsofta za BiH Lejla Zukić-Krivdić nevela je da projekat ''Partnerstvo za inovacije“ jasno pokazuje vezu između obrazovanja, tehnologije i ekonomije.

Kako je najavljeno, uz Banju Luku u projektu će učestvovati i Inovacioni centar u Tuzli, a realizatori su nakon jučerašnjeg sastanka pozvali sve zainteresirane IT kompanije da se uključe u ovu aktivnost.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: