|

U Banjoj Luci otvoren restoran Novaka Đokovića

U Banjoj Luci otvoren restoran Novaka Đokovića
102
Piše: T. Č.
17.10.2015. u 18:39
175
komentara
102

dijeljenja
1/9 Foto: Klix.ba
2/9 Foto: Klix.ba
3/9 Foto: Klix.ba
4/9 Foto: Klix.ba
5/9 Foto: Klix.ba
6/9 Foto: Klix.ba
7/9 Foto: Klix.ba
8/9 Foto: Klix.ba
9/9 Foto: Klix.ba
Nakon Beograda i Kopaonika i Banja Luka je dobila restoran "Novak" po franšizi "Novak Café & Restaurant" u vlasništvu porodice srbijanskog tenisera Novaka Đokovića. Restoran je zvanično počeo raditi danas, na poznatom banjalučkom izletištu Banj brdo.
Već na ulasku u restoran mnogobrojne fotografije, teniske lopte i dva LCD televizora koji emituju Novakove mečeve, najbolje poteze u igrama i dodjele nagrada, nedvosmisleno govore da ste u gostima kod teniske zvijezde. Pored dvije sale od kojih je jedna caffe, a druga restoran sa oko 80 mjesta, restoran ima i pet vanjskih terasa ukupnog kapaciteta od oko 300 mjesta. Radnici u restoranu kažu da je enterijer objekta radio isti tim koji je opremao i ostale objekte u sklopu lanca restorana "Novak''.

Kažu i da još uvijek nije u potpunosti završeno opremanje, da nedostaju žardinjere i neke sitnice, ali bi već do sredine iduće sedmice restoran u potpunosti trebao biti opremljen, kada se očekuje i dolazak oca slavnog srbijanskog tenisera, Srđana Đokovića.

Ipak veliki broj građana, uglavnom rekreativca, sportista i onih koji često borave na ovom izletišu, nije oduševljen zbog otvaranja ovog objekta, jer žele da se Banj brdo sačuva kao rekreativna zona. To, kako kažu, neće biti moguće ukoliko se ukloni rampa koja sprečava saobraćaj motornih vozilima, koja je i danas stajala na ulasku na izletište, mada, u to smo se i sami uvjerili, samo simbolično.

Inače Banj brdo je najpoznatije banjalučko izletište bogato je šumom, stazama za šetnju i planinarenje, izvorima vode za piće, uređenim mjestima za odmor i razonodu i nalazi se na 431 metru nadmorske visine.
Prijavi grešku


Komentari (175)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...