Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zemlji koja je bila srušena do temelja mi smo prvo prodali dvije jedine cementare. Znači da nismo ni monopolskim firmama sposobni upravljati. Ovdje će 92 % dobiti otići vlasniku u Njemačku, naslov je reklamerski, jer je vrlo malo ostalih dioničara (većinom slovenački i hrvarski fondovi i pokoji naš građanin, Suljo iz Doboja kod Kaknja i još dvoje :D
@dmachiavelli, jel i vikendom?
Znaci odose pare u njemacku, umjesto u modernizaciju fabrike ili radniku. Bravo. Prodajte nam elektroprivredu, telecom i ostale, pa nek i njihova dobit ide vlasniku u njemacku. Tako glupom bosnji i treba. A glupi bosnjo se ponosi uspjesnom privatizacijom.
Bice da nije bilo profita
svaka cast,ovo nije nas sistem privatizacije kad imas 51% vlasnistvo firme dobit pripisujes sebi pretvaras je u rashode koje trose na ne znam ti sta i onda firma uspjesno posluje sa dobitkom od nekoliko stotina maraka. tako da od toga nema nista. svaki put se navodno navodi ulaganje u firmu ,ulaganje bude 50 000 a reprezentacija i ostali troskovi 100 000. dionicari zatucani ljudi koji su dionice dobili preko certifikata i shvatanja su sta ja mogu sa deset posto onaj ima 51%.
Domaci mislim i ne salju izvjestaje dionicarima, a da isplate dividende to je mislena imenica sandjosima.
Inače mi ne treba cement ali ovu tvornicu sam upamtio nakon što su za vrijeme poplava odmah donirali pola miliona maraka. Ovo je primjer uspješne privatizacije. Kamo sreće da su sve bivše državne firme ovako završile.
Normalno da valja kad švabo vodi sve, a ne neki naš levat korumpirani. Tačno trebamo zaratiti sa njemačkom i predati se odmah u nadi da sve ovdje preuzmu u svoje ruke...