biznis
0

Tuzlansko pivo Premium Radler Lemon u limenkama od 0,5 l

Sarajevo-x.com
Nakon pripreme odgovarajućeg dizajna, na zadovoljstvo potrošača, Pivara Tuzla je 16. marta 2012. godine otpočela punjenje Premium Radler Lemon limenke od 0,5 l.

Nakon što su prije nekoliko mjeseci na tržište lansirali novi brend Premium Radler Lemon 0,33 l, koji je tokom zimskog perioda zabilježio dobru prodaju na cijelom području Bosne i Hercegovine, kako ističu iz menadžmenta Pivare Tuzla, odlučili su da prošire vrstu pakovanja.

"Prvi u Bosni i Hercegovini smo počeli proizvodnju radlera i to u bocama od 0,33 l, nakon što je dobro prihvaćen, kako u Tuzli, tako i u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Banjoj Luci, odlučili smo da potrošačima ponudimo i limenku od 0,5 l u pakovanju od dvanaest komada koja će se na tržištu naći po promotivnim cijenama. Nastavili smo dobru saradnju i sa eminentnim distributerima iz Njemačke koji drže 70 posto Radlera, koji su zaslužni za kvalitet, uz izvrsnu Stuparsku vodu i naše vrhunsko pivo, a sve kontrolisano u savremeno opremljenim laboratorijama Pivare Tuzla", istakao je Hariz Altumbabić, direktor Sektora za marketing i robni promet u Pivari Tuzla.

Pokretanje nove proizvodne linije je došlo u vrijeme kada su okončane analize pokazale da Pivara Tuzla bilježi rast proizvodnje i prodaje, a u prilog tome ide i činjenica da su u ovoj sedmici počeli izvoz znatne količine Tuzlanskog pilsnera u Švedsku.