{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski "Demir Export" želi kupiti rudnike u Olovu i Varešu

F
29.6.2007. u 14:13
0
0
Turski "Demir Export" želi kupiti rudnike u Olovu i Varešu
0
Turski "Demir Export" želi kupiti rudnike u Olovu i Varešu
Turska kompanija Demir Export, koja je sastavni dio svjetski poznatog KOC Holdinga, zainteresovana je za kupovinu rudnika olova u Olovu i cinka u Varešu.
Pomoćnik generalnog direktora Demir Exporta“ Somer Koldas s planovima vezanim za napuštene pogone u Olovu i Varešu u petak je upoznao Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog kantona.

„Privrednici iz Turske iskazali su interes za eksploataciju mineralnog bogatstva i za korištenje energetskog potencijala ZDK-a. Posebno su interesantni rudnici olova u Olovu i cinka u Varešu“, izjavio je nakon sastanka s turskom delegacijom premijer Galijašević.

Somer Koldas, pomoćnik generalnog direktora Demir Exporta, jedne od vodećih kompanija u rudarstvu i energetskom sektoru u Republici Turskoj, rekao je da nakon razgovora sa zvaničnicima ZDK-a da u Tursku odlazi s dosta optimizma.

„Uskoro ćemo premijeru Galijaševiću i nadležnim institucijama uputiti i zvanično pismo namjere. Nakon ovog sastanka vrata su nam otvorena i mi se nadamo da ćemo realizovati ove projekte. Želimo u napuštene kapacitete instalirati novu tehnologiju, rudnik ponovo pustiti u funkciju i uposliti značajnu radnu snagu“, izjavio je Somer Kordas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: