Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi diktatori kad tad polude, vlast duze od 6 godina nije ni za jednog covjeka
Doci ce im puran glave hahaha
Tito je bio jedini dobar diktator.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Letio sam na odmor i nazad sa turkiye hava yolarijem hahah auu pa oni su pukli skroz.. mislim da se i u menadzmentu kompanije smiju grohitom..samo sto brkatom niko ne smije reci.. nemogu zamislit po svijetu na aerodromima natpis turkiye hava yolari auuu hahaha.. mogli su i turkiye shish kebab yolari..
sada će se zvati:"Uzunluk-Kulundzuk-sudzuk" :(
Za mene će vazda biti Turkish Airlines. Ta manija za promjenom imena je otišla predaleko. Turska na našem jeziku je oduvijek bila Turska, i tako treba i da ostane. Šta sad, svi trebamo Finsku zvati Suomi, Japan Nippon, Holandiju Nederland, Beč Wien, a Njemačku Deutschland? Gluposti...
Što ne vrati arapsko pismo i ukine latinicu?
Tako je predsjednice!
Ljudi jednostavno cijene svoj jezik i svoju kulturu, te odbijaju da im engleski poklopi jezik. A kod nas jedva čekaju da progovore engleski i da našu riječ zamijene anglicizmom- po tome se vidi da smo nezrela i iskompleksirana nacija.
nek mu caca to izgovara
Zamisli care, 100 godina radiš brand firme, Kobe Bryant, Lionel Messi, svaki debil na svijetu čuo za taj brand i dođe brkati nadr*kani majmun i digne mu se mlohavi penis i promijeni ime branda kojeg neće niko nikad zapamtiti.
Čak će i boju mijenjat. Neće više biti crvena, nego zelena.
Nekad je jedan od najvećih košarkaša svih vremena Kobe Bryant reklamirao ovu kompaniju, nažalost sada ih više niko neće smatrati ozbiljno.
Cime letis?Sa Turkiye hava yolarijom!
Ovo je vec preslo granicu gluposti. Turkish Airlines odlicno posluje i vec ima dobar image i brand u svijetu. Ne vidim razloga da se nesto sto valja razvaljuje.
A koji je dosadasnji naziv ???
Potpuno ispravno, sto da jedna od najstarijih civilizacija nosi naziv avio kompanije na jeziku jednog od germanskog plemena! I da otvorim oci ovima sto misle da je engleski najrasprostranjeniji jezik e pa nije! Imate google pa vidite koji je najrasprostranjeniji!
Na kojim si ti stranicama pročito da engleski nije najrasprostranjeniji?
i kako da neko otvori sajt turkish airlines kad imaju ova slova koja ne koristimo mi kamol zapadnjaci...
@JoeBiden Koja od ovih slova nemaju zapadnjaci??
Sasvim ispravno, što sve mora biti na engleskom?