Austrijanci vole BiH
15

Turistički potencijali Jajca predstavljeni na sajmu Ferien Messe u Austriji

A. P.
Djelatnici Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca protekle sedmice predstavili su turističku ponudu grada Jajca na jednom od najznačajnijih turističkih sajmova u Evropi.

Jajce je jedna od tek nekoliko destinacija koja je predstavljena na ovom značajnom događaju iz Bosne i Hercegovine. Upravo iz njemačkog govornog područja dolazi značajan broj turista u Jajce i Bosnu i Hercegovinu.

Ferien Messe je vodeći sajam na austrijskom tržištu održao se od 16. do 19. januara, ove godine okupio je 800 izlagača iz više od 80 zemalja svijeta, na kojem svoju ponudu predstavljaju svi sektori turističke privrede. Sajam svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća i više od 180.000 posjetitelja.

Pored ovog sajma Agencija će predstaviti turističku ponudu za narednu ljetnu turističku sezonu 2020. U Beogradu – Srbiji, Ljubljani – Sloveniji, Berlinu – Njemačka, Zagreb – Hrvatskoj, te sajmovima u Bosni i Hercegovini.

Odnedavno je turistima dostupna "Jajce Tour Guide" – mobilna aplikacija namijenjena prije svega stranim i domaćim turistima, gostima Jajca, ali i svakome ko želi da se bliže upozna sa ljepotama i znamenitostima grada, kao i mjestima za izlazak ili odmor.

Svi sadržaji su unaprijed integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korištenje nije potrebna aktivna internet konekcija. Aplikacija sadrži informacije o nacionalnim spomenicima, smještaju, bankama, javnim uslugama i više.

Aplikaciju je izradila kompanija Digital Consulting LABs u saradnji sa JU Agencijom za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, pod pokroviteljstvom Općine Jajce.

Jajce Tour Guide aplikacija dostupna je za Android i IOS uređaje, te ih možete preuzeti putem linkova za Android i iOS.