Unapređenje sigurnosti
12

Trust eComm i RiskRecon: Novo partnerstvo za sigurniju i pouzdaniju e-trgovinu u BiH

eCommerce
eCommerce
Asocijacija za Internet trgovinu eComm u BiH najavljuje novo partnerstvo sa kompanijom Mastercard, na implementaciji RiskRecon, vodeće platforme za procjenu i upravljanje rizikom treće strane, u cilju unapređenja sigurnosti i povjerenja u eCommerce industriji u BiH.

Glavni razlog radi kojeg veliki broj kupaca izbjegava online trgovinu čine manjak povjerenja i sigurnosti. Kupci su skeptični i brinu za svoje lične podatke, kartične podatke, validne informacije o proizvodu ili prodavaču kao i svoja potrošačka prava. Sve to smanjuje potencijal prodaje putem interneta i ograničava potencijal lokalne online trgovine.

Iz tog razloga je Asocijacija za internet trgovinu eComm u BiH razvila uslugu certifikacije online trgovaca - Trust eComm.

Online trgovci certificirani sa Trust eComm markicom ispunjavaju visoke standarde kvaliteta, zaštite ličnih podataka i prevencije prevare. Trust eComm markica je garancija kupcima da je online trgovac (webshop) provjeren i pouzdan, te da je rizik kupovine kod njega sveden na minimum.

Trust eComm
Trust eComm

RiskRecon by Mastercard je platforma koja pomaže organizacijama da procjene i upravljaju sigurnosnim rizicima vezanim za njihove dobavljače i partnere. RiskRecon omogućava bolje razumijevanje potencijalnih prijetnji, lociranje rizika u supply chainu i praćenje performansi trećih strana u realnom vremenu.

RiskRecon by Mastercard
RiskRecon by Mastercard

U sklopu ovog partnerstva, RiskRecon je uveden kao dio Trust eComm markice i pruža dodatnu vrijednost svim certificiranim web shopovima. RiskRecon će pomoći online trgovcima da poboljšaju svoje bezbjednosne prakse, identifikuju i otklone potencijalne slabosti i povećaju povjerenje kupaca. Ovo partnerstvo je podržano od strane kompanije Mastercard, globalnog lidera u platnim tehnologijama, koji je vlasnik RiskRecona i koji podržava razvoj eCommerce industrije u BiH.

"Trust eComm je usluga koja ima za cilj da podigne nivo sigurnosti i povjerenja u e-trgovinu u BiH, što je ključno za rast i razvoj ove industrije. Uvođenjem RiskRecona kao dio Trust eComm markice, želimo da pružimo dodatnu vrijednost našim članicama, kao i da podstaknemo druge online trgovce da se pridruže našoj inicijativi. Vjerujemo da je ovo partnerstvo korak naprijed ka sigurnijoj i pouzdanijoj e-trgovini u BiH", rekla je Alma Ahmić, potpredsjednica eComm Asocijacije.

Trust eComm i RiskRecon
Trust eComm i RiskRecon

"RiskRecon je platforma koja omogućava organizacijama da efikasno procjenjuju i upravljaju rizikom treće strane, što je sve važnije u današnjem digitalnom svijetu. Radujemo se saradnji sa eComm Asocijacijom i njenim članicama, kako bismo im pomogli da unaprijede svoje bezbjednosne standarde i povećaju povjerenje kupaca", izjavila je Jelena Sretenović, direktorica za tržišta Srbije, CG i BiH, Mastercard.

Za više informacija o Trust eComm i RiskRecon, posjetite stranice ecomm.ba/trustmark i www.riskrecon.com.