{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebevićkom žičarom prevezeno blizu 400 hiljada putnika

26.7.2018. u 12:27
424
168
Trebevićkom žičarom prevezeno blizu 400 hiljada putnika
424
Obnovljena Trebevićka žičara svečano je puštena u rad 6. aprila ove godine, na Dana grada Sarajeva, a zaključno s jučerašnjim danom prevezla je ukupno 393.694 putnika.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Od tog broja žičarom se prevezlo blizu 40.000 turista, a ukupno je prodata 201.560 ulaznica. Od te cifre 10 posto, blizu 19.100 ulaznica, su bile besplatne za djecu.

Za prijevoz bicikla je doplaćeno 1.253 ulaznice, a 5,4 posto kupovina je ostvareno putem kartica za plaćanje.

Tokom 100 dana rada Trebevićke žičare ostvarene su i četiri uspješne prosidbe s odgovorom "da". Na dan otvaranja Trebevićke žičare 186 predstavnika medijskih kuća je bilo akreditovano za prećenje tog događaja.

Povodom 100 dana rada Trebevićke žičare, Grad Sarajevo je s JP Sarajevo danas organizovao druženje s medijima na kojem su predstavljeni rezultati nakon prva tri mjeseca funkcionisanja jednog od simbola Sarajeva.

Direktor JP Sarajevo Esad Tanović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka su podsjetili da su vožnje tokom prva dva dana rada Trebevićke žičare za sve stanovnike Sarajeva i turiste bile besplatne.

Što se tiče radova na dolaznoj stanici Ramo Biber, medijima je rečeno da je kompletan projekat ušao u svoju finalnu fazu koja obuhvata i vanjsko uređenje te upotpunjivanje sadržaja u oba objekta dolazne i polazne stanice. Do kraja godine se očekuje da će sve biti završeno te izvršen tehnički prijem.

Tokom rada žičare nisu zabilježeni problemi u radu niti incidenti. Povratna karta za građane BiH iznosi šest KM, a za turiste 20 KM. Za djecu do sedam godina vožnja je besplatna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: