Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sâm sam softver inžinjer, i usmjeravanje društvene energije na jednu industriju je naravno glupost. Diverzifikacija je jedan od ključeva razvoja. Druga stvar, zašto bi jedan programer ili generalno IT-jevac plaćao najveće doprinose na platy u regiji? Da jedan uhljeb-ministar ima 200 000 KM na računu u svrhu "reprezentacije" ministarstva?
a inace se inzinjeri i visoko obrazovani ljudi javljaju i oglasavaju na klixu .
@ratomir hahhaha ja raje fakat kontaju da je ovaj inzinjer onda vi fakat nemate predstavu sta je to obrazovan covjek.a pogotovu inzinjer.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cuj traze se software strucnjaci, a plata im 1200-1500 maraka.. samo oni top topova imaju i po 4k KM, ali to je opet nista za razliku od ostatka svijeta.. Cuj fali strcnjaka.. normalno da fali, kad ce svaki normalni softwaras (noob ili TOP) otici kroz par mjeseci vani ako je imalo pametan..
Fali jako kvalitetnog kadra pa zato sto na faxu se buba puno teorije i uce temelji... a prakticni veliki projekti i razmisljanja to jako slabo... onda studenti sa strane se moraju namuciti kako bi dobili praksu... ajde koga to zanima, nauci se, ali problem je male place... jbte vecinom juniori rade za mizernih 800-1000 KM, i tek nakon godinu dobije nekakvu povisicu... sramota
Neka tzv softver industrija ppveca plate pa nece falit radne snage. Ovako bi poreski obveznici trebali da plate skolovanje a da tzv industrija ima korist od toga. Ili neka otvore odgovarajucu obrazovnu ustanovu. Takodje bi bilo lijepo da prestanu isplacivat jedan dio plate u BiH a drugi vani
upiso sam onu it akademiju,pa valjda ću se neđe progurat jebaji ga
haj valjda ce se i nac
Diksoni ne znaju upaliti ni komjutor.
Talicu ubleho yebo te Ajnadzic
Hahahhahahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahah A gdje bi se to izvozilo ? NA probirljivo arapsko tržište ! NA kilo !
Hajmo sad vi pametni i nezaposleni što pljujete po vlasti da nema posla.Nije ovdje plata 400 KM.
Bogami i nije 200 KM. Al zato se radi subotom nedeljom i prekovremeno pa se zna prebačaj navuč na 350 -400 KM mjesečno . NAdrealsiti na aparatima, ĐUto tužio Bit ALiajnsu radi krađe SKEČA !
Morel se kako pravnika i ekonomista prekvalifikovat .. jes da su deficitarni ko snijeg na Arktiku al eto .. zrtvovat ce se .. :/