Nada za spas
448

Tračak nade za turističku sezonu: Hotelske rezervacije za juli i august u Sarajevu nisu otkazane

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon pojave koronavirusa, koji se brzinom munje proširio cijelim svijetom, istom brzinom gotovo preko noći otkazano je osamdeset posto turističkih aranžmana u hotelima u Sarajevu.
Bio je to veliki udarac za turizam, no čini se kako ipak ima tračak nade te da ova turistička sezona u BiH ipak nije potpuno propala. Kako smo provjerili u nekim sarajevskim hotelima, planirani dolazak turista za juli i august ipak će se realizovati ukoliko se u međuvremenu situacija ne pogorša.

Turisti koji su ranije zakazali svoj dolazak u Sarajevo za sedmi i osmi mjesec uglavnom nisu otkazali svoje aranžmane.

"Imamo rezervacija za sedmi i osmi mjesec i to solidno. Još uvijek nije ništa otkazano i to je dobro", kazali su nam iz hotela Evropa.

Ništa drugačija situacija nije ni u hotelu Bosnia.

"Sve rezervacije koje smo ranije imali zakazane za juli i august i dalje stoje, nisu otkazane. Međutim, novijih rezervacija nemamo", kažu iz hotela Bosnia, a jednako tako je i u hotelu Hollywood na Ilidži.

Nešto malo drugačija situacija u vezi s rezervacijama je u hotelu Radon Plaza, gdje također imaju nekoliko rezervacija od ranije za ovaj period, ali ih je, kako kažu, dosta i otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Uzimajući u obzir dosadašnje stanje, možda ipak ima malo nade za ovu turističku sezonu i za to da Sarajevo spremno dočeka svoje potencijalne goste.