Postavljena i klupa
0

Toyota BH podržala ekološki projekt, posađena zelena ograda kod OŠ "Skender Kulenović" u Sarajevu

D. B.
U okviru stalnih društveno odgovornih aktivnosti kompanija, Toyote BH je podržala projekt "Ekologija-naš uticaj na prostor u kojem živimo“.

Zajedno sa više od stotinu učenika Osnovne škole "Skender Kulenović" u sarajevskom naselju Dobrinja, uposlenici Toyote BH su posadili zelenu ogradu koja će oplemeniti školski prostor. Uz to, obnovljena je i postavljena klupa na kojoj će se stvarati nova prijateljstva.

Edukaciju o značaju prirodnih resursa naše planete učenicima je održao Mersed Omanović, dr.sci. bioloških nauka i inžinjer hortikulture, koji je istakao da čovjek svojim nesavjesnim ponašanjem ugrožava prirodu te da će destrukcija ovim tempom dovesti u pitanje život na zemlji. On je pozvao djecu da daju svoj doprinos očuvanju prirode kroz svakodnevne aktivnosti, sadnjom drveća, recikliranjem i smanjenjem količine otpada.

Toyota je odavno kao prioritet razvoj načina proizvodnje i vozila koja imaju manji utjecaj na okoliš. Ovaj pristup od 360 stepeni se temelji na onome što je poznato kao četiri R: Reduce (smanjiti), Reuse (ponovo upotrijebiti), Recycle (reciklirati) i Recover (obnoviti).

"Ove jednostavne riječi pomažu odrediti naše neprekidno poboljšanje načina na koji konstruišemo i proizvodimo vozila, kako naša vozila djeluju kada ih voze naše stranke i kako ih je moguće sigurno i odgovorno zbrinuti kada dođu do kraja svog životnog vijeka. Naš fokus na četiri R nam pomaže svesti na najmanju mjeru korištenje vrijednih prirodnih resursa i naše emisije ugljika. Pomaže nam i u razmišljanju o načinu na koji možemo proizvoditi vozila u budućnosti koja su još čišća i učinkovitija, korištenjem inovativnih materijala i alternativnih izvora energije. Ovaj pristup će nas voditi ka našem cilju ultimativnog eko-automobila, onog koji ima nulti utjecaj na okoliš u svakoj fazi svog životnog ciklusa", saopćeno je iz Toyota BH.