{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Totalna rasprodaja: BH Airlines nudi teretni avion, kompjuter, mikrovalnu...

6.9.2018. u 12:07
290
173
Totalna rasprodaja: BH Airlines nudi teretni avion, kompjuter, mikrovalnu...
290
Totalna rasprodaja: BH Airlines nudi teretni avion, kompjuter, mikrovalnu...
CASA 212-200 (Foto: Alan Wilson)
BH Airlines je kao stečajni dužnik objavio oglas u kojem prodaje jedan avion, prateću opremu za avione, rezervne dijelove za avione, namještaj, kompjutere...
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U oglasu, odnosno javnom pozivu za prodaju metodom slobodne nagodbe, priložen je spisak od osam LOT-ova, a na prvom se nalazi avion tipa CASA 212-200 Cd (serijski broj SIN302, reg. oznaka T9-ABA). Riječ je o letjelici namijenjenoj za prijevoz tereta, mada se rekonfiguracijom unutrašnjosti može osigurati 20-ak sjedećih mjesta.

U okviru opreme za zračni saobraćaj, BH Airlines prodaje avionske stepenice, pokretne stepenice i rezervne dijelove za putnički avion tipa ATR. Također, BH Airlines u stečaju prodaje alat za podmazivanje aviona, boce za alat i merdevine.

Na spisku su telefaks, ručna radiostanica, motorole i antene, kao i vozila poput viličara te mašina za čišćenje.

Prodaje se i namještaj pa se na LOT-ovima nalaze pult korišten kao recepcija, ormari, plakari, vitrine, komode, radni stolovi, klub stolovi, police za arhiv, kasa, digitroni i pisaće mašine.

Informatička oprema nije zaobiđena pa se u oglasu spominju i računari, laptopi, skeneri, modemi, ruteri i slinčo. Od tehnike su tu i TV aparati, telefoni, tosteri, muzička linija, aparat za kafu, ledomat, mikrovalna...

Pravo učešća imaju svi građani BiH i pravne osobe uz plaćanje 10 posto depozita. Ponude se dostavljaju do 25. septembra, a otvaraju 27. septembra 2018. godine.

Sličan oglas propala kompanija je objavila i početkom godine. Posljednji komercijalni let BH Airlinesa je obavljen 11. juna 2015. godine, nakon čega je Vlada FBiH donijela odluku o gašenju ove kompanije. Neslavni završetak rada kompanije krunisan je 2017. godine kada su dijelovi posljednjeg putničkog aviona BH Airlinesa iz Sarajeva poslani u Njemačku gdje se nalazio kupac kojem je HETA prodala imovinu ugašene jedine bh. aviokompanije.

Bh Airlines je ugašen zbog, između ostalog, enormnih dugova Hypo banci, odnosno HETA-i, koji su na kraju dostigli 50 miliona KM. Za uništenje jedine i nekada uspješne bh. aviokompanije niko nikada nije odgovarao. Više od 40 radnika kompanije za sve je okrivilo Vladu FBiH s Fadilom Novalićem na čelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: