Vrijednost 76.440 KM
45

BH Airlines prodaje ostatak imovine: Avionske stepenice, kompjuteri, ormari, telefoni....

Piše: M. N.
Sjedište ugašene kompanije (Foto: F.K./Klix.ba)
Javno preduzeće "BH Airlines" koje je u stečaju raspisalo je drugi put javni poziv za prodaju ostatka pokretne imovine.

Kako stoji u oglasu, prodaju se kontejneri vrijednosti od 1.000 do 6.000 KM po komadu, oprema za utovar i transport, namještaj, elektronski uređaji, informatička oprema i ostalo.

U kategoriji ostale opreme navedeni zemljani agregati, avionske stepenice, aerodromska kolica, pokretne stepenice, paltforme, tegljači itd. Ukupna minimalna vrijednost ove imovine iznosi 76.440 KM.

Pravo učešća u postupku prodaje imovine stečajnog dužnika imaju pravna i fizička lica koja dostave pismenu prijavu najkasnije do 10.02.2018 godine. Ponuđač može jednom prijavom ponuditi kupovinu različitih predmeta i iz različitih lotova.

"Javno otvaranje ponuda obavit će se u četvrtak, 15.02.2018 godine u 10 sati, u prostorijama društva, kojom prilikom ponuđači mogu dostaviti i novu ponudu", stoji u oglasu JP "BH Airlinesa".

Podsjetimo, u augustu prošle godine kompanija je ostala i bez aviona koji je u dijelovima prevezen u Njemačku gdje se nalazio kupac kojem je HETA prodala posljednju imovinu ugašene jedine bh. aviokompanije. Drugi avion koji je bio u kvaru je ranije zaplijenjen u Njemačkoj zbog dugova.

Posljednji komercijalni let BH Airlinesa je obavljen 11. juna 2015. godine, nakon čega je Vlada FBiH donijela odluku o gašenju ove kompanije. Certifikat o zračnim operacijama BH Airlinesa je ukinut 2. jula 2015. godine.