Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo treba grijanje razvesti po Kaknju pa onda dalje ...
Kakanj ima centralno grijanje iz termoelektrane.
Toplovod bi trebao svima biti od koristi jer bi bili neovisni i sva lova bi ostala u drzavi. Ionako se ta toplota bespovratno baca u havu i rijeku Bosnu. Vi sto imate nekakvu averziju prema Sarajlijama treba da vam bude jasno da od svih ovih u vladi i na budgetu koji se nesto pitaju i sisaju novac ima najmanje Sarajlija, nema ih ni 3%. Svi oni su mahom sljegli upravo iz vasih gradova i po stranackim linija se dokopali polozaja. Pogledajte njihove bigrafije i sve ce vam biti jasno.
Pri proizvodnji električne energije se mora određeni dio toplote predati u okolinu. Taj dio toplote se mora predati i on se ne iskoristava za grijanje tako da ta prica nema smisla.
o ovome se pričalo još prije rata...da nisu izbori možda ubrzo, zna li ko?
Je*em te u toplovod :)
Je*em te u toplovod :)
Toliko prepucavanja, izljeva mržnje i ostalog na ovu temu.Umjesto da se radujemo sto na ovaj nacin mozemo pomoci jedni drugima mi se prepucavamo na relaciji Sarajevo - ostatak BiH. Kako ocekivati od Dodika i slicnih da nas postuju kad mi jedni drugima toliko losih stvari izgovaramo? Kad sam sebe ne cijenis, niko te drugi nece cijeniti.
A jel u Kaknju radi to grijanje iz termoelektrane ?
Da.
Tek sad iz guzice u glavu da se nadje rjesenje za grijanje ...ccc
Glavni grad jedne drzave nema rijesen sistem grijanja niti vodosnabdijevanja. Ali bitno je da smo aplicirali za EU, i da nam je premijer cestitao. # FadileOprosti
to je davno neko bio predlozio da ide ispod autoputa taman da se ne mora cistiti auto put .. i odbaceno je.. iz nekog razloga sada trebaju da se opet pare trose lol
Sto nije isao ispod autoputa da nemamo problem sa snijegom zimi
Stocerec', dizi autoput i ubacuj cijevi ispod, pa asfaltiraj ponovo. Koridor 5c ce biti gotov 2188.godine :-)
Šta bi bilo kad bi bilo , mogu i ja pricati o projektima vezanih za naseljavanje Marsa .. Rano ste krenuli sa predizbornim kampanjama ne bojte se ima dovoljno ovaca nece falit vune ;-)
Sace sunce
"Onima koji placaju racune,toplane sada za jedan kWh toplinske energije zaracunavaju cca 15-17 KF".Dakle otprilike koliko kosta i jedan kWh elektricne energije.Sto je prilicno cudno.No ukoliko studija pokaze da bi jedan kWh toplinske energije iz TE Kakanj bio koliko sada kosta,ili jeftiniji; ima smisla graditi pomenuti toplovod jer je energent domaci. Problem bi mogao biti taj sto je energent TE Kakanj (ugalj) "necist" i neobnovljiv.
@Wolfix Pojma ti nemas sta se i gdje hladi ne lupoj ...
Tremoelektrana ce radit i zagadjivati okolis kao i do sada, iskoristili mi toplotnu paru ili ne. Taj sistem uspjesno funkcionise u Tuzli.
samo ako ce biti besplatno!!! pa ocam ba,pasha moj,maje mi ba nece se valjda placati?buraz ba ako ce se placati grijanje to je udar na sarajlijice ocam...pa oni ne placaju ni gradski prevoz kamoli grijanje..stetocine beskorisne
bole kompleksi, ha?
@bezimen pasha moj solidni ocam uzmi od starog dvije marke,sjedi u kafic pij kafu,gledaj u svoj stupidfon i kuliraj kralju....a sad koji kompleksi..kompleksi mozda sto cu ja iz drugog kantona doci prije tebe u centar sarajeva?pa valja tebi sici sa okolnih "naselja" naravno ako je lijepo i suncano vrijeme,jer po mokrom kolovozu ste nemocni
PRIKAŽI ODGOVORE (3)