Društvena odgovornost
81

Tim Vienna osiguranja VIG pripremao obroke u javnim kuhinjama

Na Svjetski dan hrane, zaposlenici Vienna osiguranja VIG su u javnim kuhinjama u Sarajevu i Banjoj Luci pripremali obroke i distribuirali ih korisnicima.

Ova humana aktivnost organizovana je u saradnji sa udruženjima "Pomozi.ba" i "Mozaik prijateljstva" te predstavlja nastavak inicijative Društveno aktivnog dana koji svake godine realizuju sve članice Vienna Insurance Group (VIG).

U namjeri da pruži ruku solidarnosti i dobročinstva prema najranjivijim kategorijama društvene zajednice, tim Vienna osiguranja VIG nabavio je namirnice, učestvovao u pripremi obroka, pomagao osoblju javnih kuhinja u posluživanju korisnika, isporučivao obroke na kućne adrese korisnika, a jedna grupa je u svom domaćinstvu pripremala deserte za korisnike.

"Vrijedna ekipa Vienna osiguranja nam je mnogo pomogla proteklog vikenda u kuhinji, tako su naši volonteri imali više vremena za ostale aktivnosti na terenu. Našim kuharicama najviše vremena uzima manuelna priprema povrća, a upravo smo tu dobili pomoć. Mnogo nam znači i donacija namirnica koju smo dobili od Vienna osiguranja", rekao je Miroslav Subašić, osnivač i predsjednik Udruženja "Mozaik prijateljstva".

Udruženje Pomozi.ba svakog dana u kuhinjama u Sarajevu, Travniku i Bihaću pripremi oko 1.000 obroka koje servira u restoranima dobre volje, ali ih i nosi na vrata starijih i oboljelih osoba.

"S obzirom na val poskupljenja od velikog značaja su nam donacije i podrška društveno odgovornih kompanija kako bismo mogli nesmetano realizovati projekat 'Obrok za sve'. Izuzetno cijenimo podršku Vienna osiguranja i mnogo smo zahvalni uposlenicima koji su svoje slobodno vrijeme proveli sa nama i pomogli nam da pripremimo, serviramo i distribuiramo obroke onima koji ih itekako trebaju", kažu u Udruženju Pomozi.ba.

Vienna osiguranje d.d. VIG je među vodećim osiguravateljima života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 30 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.