Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fina vijest. Sretno u daljem radu momci.
Tako je treba više ovakvih vijesti, svaka čast momci
molim gospodu da razvije platformu gdje ćemo imati uvid utroška svih sredstava od budžeta. Molim i da je predlože našem parlamentu da vidimo hoće li prihvatiti tu platformu! :)
Kad se ovakvi projekti rade, vlada prvo sastavi tim stručnih i nezavisnih ljudi koji dokumentuje i opiše šta i kako sistem treba da radi, pa se i postave određeni kriteriji kako da ovaj sistem ostane "onlajn" i kada npr serveru otkaže disk, ili kad nestane struje ili mreže na jednoj od lokacija, itd. Uzima se ponuda koja ispunjava navedene zahtjeve, a glavni kriterij je cijena za minimalno potrebne specifikacije.
Kako će programeri ili firme napraviti sistem kad ne znaju ni kako policija posluje niti kako i šta vladi ili nekoj upravi treba... tako što se politički ili preko druge veze (i "talova") dobije posao. I onda "jedini imaju taj sistem" - kad niko drugi nije u mogućnosti ni da ga napravi, niti će krenuti u taj posao jer se rokovima ili nečim drugim šteluje ovakvima i onda imate sistem koji su isti kupili vani, eventualno malo doradili, i lupaju cifre na njegovom održavanju.
Javite kad taj sistem prodaju u Njemačku
Stisneš Enter a ono izbaci ....Policajac taj i taj uzeo cvaju na kafu !
njih trojica sigurno nisu dangubili po klixu i slicnim stranicama..
Neki dan bio u policiskoj stanici u tuzli,to je cernobil i sramota planetarnih razmijera,15 vijek,sve staro,ofucano orunulo. Stari inventar u nekoj prijemnoj kancelariji,zastava ispred poderana,vrata se raspala,stolice poderane. Prosto me bilo sramota
super, a ko vas je pogurao pa da svi koriste vaš sistem nabavki?
Kad su ovo napravili? Prije petnaestak godina? Barem tako aplikacija izgleda...
Znam da nepase ovaj komentar ali nista nije ovo novo! Ove aplikacije postoje vec 10-tak godina. Mislim da su samo jedna vrsta plagijata. Vecina su dzaba...
pa sve je vec napravljeno