Promo
6

Teleperformance BiH bilježi godinu dana uspješnog poslovanja: Početak, razvoj i unapređenje

Bliži se skoro godina dana od kako je Teleperformance, tržišni lider u pružanju korisničke podrške, otvorio svoj ured u Sarajevu, i počeo sa radom u postavci od nekoliko desetina uposlenika u prvim mjesecima poslovanja.

Unatoč izazovima koji svaki početak sa sobom nosi, Teleperformance tim u Sarajevu je u periodu od godinu dana narastao na trocifreni broj uposlenih i nastavlja rasti. Svojim brzim napretkom, i visokom kvalitetom usluge koju pružaju svojim klijentima, svjetski poznatim brendovima, privlači pažnju i novim klijentima na njemačkom tržištu. Upravo zbog toga očekuje se porast broja radnih mjesta.

Kompanija posluje u savremeno opemljenom uredu, a kroz intenzivnu obuku od strane iskusnih predavača i stručnjaka u ovoj branši, svojim novim kolegama i kolegicama obezbjeđuje profesionalno i lično usavršavanje. Kroz jasno definiran karijerni plan kompanije, najambiciozniji uposleni su napredovali na rukovodeće pozicije u relativno kratkom periodu.

Posao u internacionalnoj kompaniji

"Na svjetskom tržištu rada postoji velika potražnja za osobama koje govore njemački jezik, a mnogi privrednici su prepoznali ogroman potencijal koji leži u BiH. Kada smo počeli poslovanje u Sarajevu, imali smo plan o broju zaposlenih do kraja 2019. godine, i na putu smo da ostvarimo. Uz to, izgradili smo tim kolega i kolegica, koje nas čine šarolikom porodicom jer smo podrška jedni drugima u svakodnevnim izazovima. Jako se ponosim svime što smo postigli i nastavljamo dalje sa uspješnim poslovanje, zadovoljnim klijentima ali i uposlenim jer pružamo konkurentne uslove rada kada je ovaj posao u pitanju", izjavio je Dimitris Kerastaris, Direktor operacija Teleperformance Njemačka.

Teleperformance je kompanija koja pruža usluge korisničke podrške svjetski poznatim brendovima. Osnovana je u Parizu prije 40 godina i danas ima preko 300.000 zaposlenika u čak 80 država.

Čime zadržati naše ljude u BiH?

Posao.ba istraživanje mobilnosti radne snage za 2018. godinu pokazuje kako je 80 posto ljudi spremno otići iz BiH, a najvažniji razlozi koje navode su bolji životni standard, ekonomska nesigurnost u zemlji u kojoj žive, bolja plata, ali i neodgovarajuća atmosfera na poslu - zbog koje su itekako spremni napustiti radno mjesto.

Upravo je Teleperformance jedan od svijetlih primjera poslodavaca u BiH, zalažući se za temeljne vrijednosti koje štite uposlenike i pružaju im ugodnu i produktivnu radnu atmosferu: Integritet, predanost, poštovanje, profesionalnost i inovativnost:

Ukoliko ste komunikativni, dinamični i dobro govorite njemački jezik, i vas čeka prilika u kompaniji Teleperformance BH! Trenutno je otvorena pozicija Operatera za podršku korisnicima, na puno radno vrijeme i na pola radnog vremena.

Postanite dio Teleperformance tima i pošaljite svoju prijavu već danas na [email protected], ili svratite direktno u kompaniju 08.10. i 09.10. 2019. godine kada će biti organizovani Speed Hiring-dani.

Na danima Speed Hiring, na licu mjesta predajete svoju prijavu, obavite razgovor za posao sa predstavnicima i istog dana u rukama imajte ponudu za posao.