biznis
0

Telemach vlasnik zeničkog kablovskog operatera Telekabel

Klix.ba
Telemach je akvizicijom u Zenici postao vlasnik dosadašnjeg zeničkog kablovskog operatera Telekabel, čime je ojačana struktura kompanije Telemach i potvrđena razvojna orijentacija na tržištu Bosne i Hercegovine.

Telemach je na tržištu Bosne i Hercegovine od 2010. godine, a današnjim potpisanim ugovorom Zeničani će imati mogućnost da gledaju svjetski poznate televizijske kanale koji nisu bili u ponudi dosadašnjeg kablovskog operatera.

"Dolaskom Telemacha u Zenicu korisnici mogu očekivati mnoga poboljšanja, programska shema sa 48 kanala bit će obogaćena sa još 22 kanala u analognoj ponudi, dok će vlasnici digitalnih signala moći pratiti više od 140 kanala. Uživanje uz Sport klub HD, Fight Channel, Comedy Central kanal i HBO, bit će pravo osvježenje za sve Zeničane", izjavio je Esad Bektaš, direktor Telekabela.

Telemach će u svojoj ponudi za korisnike njihovih usluga imati i internet pakete sa brzinom i do 80Mb/s kao i fiksnu telefoniju te D3GO aplikaciju koja omogućava praćenje televizijskih programa putem različitih uređaja, kao što su računar, laptop, iPod Touch, tablet i drugi.

"Zadovoljstvo mi je što smo stigli i u Zenicu i što ćemo tom gradu ubuduće moći pružiti cijelu lepezu Telemach usluga koje čine značajan tehnološki pomak u odnosu na dosadašnje usluge Telekabela. U tu svrhu investirat ćemo znatna sredstva u nove usluge i proširenje mreže u Zenici", istaknuo je direktor Telemacha Željko Batistić.