Ozvaničena saradnja
30

Telemach postao generalni sponzor Košarkaškog saveza BiH

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Kompanija Telemach danas je u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici potpisala sponzorski ugovor s Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine te je time postala generalni sponzor naše košarkaške reprezentacije.

Ugovor u Zenici danas su potpisali predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović te generalni direktor kompanije Telemach BiH Admir Drinić. Teletović je na početku konferencije objasnio tok pregovora i značaj ovog sponzorskog sporazuma.

"Svima nam je stalo do ove reprezentacije, ali i do Košarkaškog saveza BiH. Telemach je prepoznao sport, ne samo kod nas, već i u Sloveniji. Ne treba puno govoriti o tome, već o rezultatima. Slovenija je postala prvak Evrope, to je njihovo zajedničko partnerstvo, a naša je čast i zadovoljstvo što imamo jednu ovakvu kompaniju uz nas. Čast nam je što možemo ići dalje s njima", kazao je Teletović.

Dodao je da neke stvari ne mogu biti realizirane preko noći, ali da će uz partnere kao što je Telemach to biti puno lakše.

Drinić je kazao da je prije nepune dvije godine prepoznata saradnja mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon osvojenog Evropskog prvenstva kada su pružili ruku partnerstva.

"Tada smo postali sponzori muške juniorske reprezentacije BiH, a danas smo ponosni da imamo snage iznijeti i ovaj novi projekt i podržati sve košarkaške selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da će ovi mladi momci vratiti bh. košarku tamo gdje ona pripada", kazao je Drinić te se zahvalio ljudima iz KSBiH na povjerenju.

Teletović je na kraju kazao da je strateški veoma bitno što je Telemach sponzor KSBiH jer već imaju iskustva s Košarkaškim savezom Slovenije.

"Bitno je da imate strateškog partnera i sve to olakšava stvari za KSBiH", zaključio je Teletović.

Dodao je da je jučer razgovarao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

"Jučer smo razgovarali s Dodikom i Komšićem i svi su za to da se napravi budžet koji bi pomogao svim savezima u BiH. Do tog projekta moramo još sačekati jer neke političke stvari još nisu urađene. Ovo je pozitivna priča, postoji skepticizam kod nas na ovakve priče, ali ovi ljudi vole sport i žele pomoći sport u BiH", zaključio je Teletović.

Nove dresove uradila je kompanija No1 iz Travnika i naredne tri godine bit će nastavljena saradnja s ovom kompanijom koja će uskoro izdati i nove navijačke rekvizite. Sve će biti dostupno i u web shopu KSBiH.