Nove cijene
41

Taksi prijevoz u Sarajevu uskoro poskupljuje za 0,20 KM po kilometru

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Usluge taksi prijevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uskoro bi trebale poskupjeti za 0,20 KM, nakon što su predstavnici taksista uputili prijedlog povećanja cijena Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo.

Za blizu 20 feninga skuplje gorivo po litru dovelo je do poskupljenja cijena karti za vožnju javnim gradskim saobraćajem u Kantonu Sarajevo s obzirom na nedavnu odluku GRAS-a i Centrotransa da zbog akciza povećaju cijene s ciljem održivosti poslovanja.

Da poskupljenjima u prijevozu nije kraj govori informacija da bi skuplju vožnju uskoro mogli plaćati i oni koji se sarajevskim ulicama voze taksijem.

Naime, predstavnici taksi prevoznika u Kantonu Sarajevo uputili su prijedlog o povećanju cijena Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo.

"Svi smo poslali prijedloge i sada je to u fazi rješavanja jer ministarstvo treba donijeti saglasnost", rekao je za Klix.ba Enver Suljagić, direktor Sarajevo-taxija.

Prema njegovim, ali i riječima vlasnika drugih privatnih taksi kompanija, korisnici taksija bi trebali plaćati 0,20 KM više po pređenom kilometru.

Taksi prevoznici u KS ističu da će samo zajednički povećati cijene usluga, a nikako pojedinačno.

Podsjetimo, nakon februarskog povećanja akciza na naftu i naftne derivate bilo je jasno da bi postepeno moglo doći do lančanog poskupljenja robe i usluga u Bosni i Hercegovini.