Svjetski lanac Starbucks otvorio svoj prvi kafić u Beogradu

Klix.ba
15.4.2019. u 22:08
324
126
Svjetski lanac Starbucks otvorio svoj prvi kafić u Beogradu
324
Svjetski lanac Starbucks otvorio svoj prvi kafić u Beogradu Foto: Telegraf
Svjetski lanac kafeterija Starbucks danas je otvorio svoj prvi ugostiteljski objekat u Srbiji, i to u trgovačkom centru Rajićeva u centru Beograda.
Brojni posjetitelji tako su danas došli po svoju šoljicu kafe u Knez Mihajlovu gdje je upriličena i svečana ceremonija.

Na otvorenje prvog Starbucks kafića na području bivše Jugoslavije, rukovodioci ove kompanije prisjetili su se prvog Sturbucksa koji je otvoren 1971. u američkom gradu Seattleu.

Od tada pa do danas Starbucks je ostao mjesto gdje se može popiti dobra šoljica kafe te kafić čija je misija povezivanje ljudi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf


"Želimo biti dio svakodnevnice ljudi koji ovdje žive, da mogu uživati ne samo u kafi, već u mjestu gde će moći raditi, voljeti, živjeti, sastajati se i biti dio nečeg većeg. To je suština Starbucksa - ljudi, strast, ljubav prema životu i povezivanju", kazao je srbijanskim medijima Adam Mularuk, predsjednik Starbucksa u kompaniji "AmRest" koja je rukovodilac kafeterija ovog brenda za region centralne Evrope.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf


Današnjem otvorenju Starbucksa u srbijanskoj prijestolnici prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji se ranije izborio da natpis Starbucksa bude i na ćirilici.

"Dolazak Starbucksa u Beograd je višestruko značajan. Imamo mnogo većih investicija i ovo nije velika investicija, ali je itekako značajna za imidž grada. Dolazak ove, možda najveće svjetske kompanije kada je riječ o prodaji kafe, znači da je Srbija prije svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje", istakao je Vesić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf


Pregovori o dolasku Starbucksa u Beogradu trajali su otprilike dvije i po godine. Prvi srbijanski Starbucks prostire se na 175 kvadratnih metara i ima 104 mjesta za sjedenje, od čega je 41 mjesto na terasi. Kafić će imati ponudu kao i u drugim Starbucks objektima širom svijeta, a na meniju je raznovrsna ponuda pića, kolača, grickalica, sendviča, jogurta...


Komentari (126)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: