|

Svjetska banka predstavlja ekonomski izvještaj za BiH i zemlje regije

Svjetska banka predstavlja ekonomski izvještaj za BiH i zemlje regije
0
S
SRNA
9.12.2013. u 08:10
9
komentara
0

dijeljenja
Svjetska banka predstavlja ekonomski izvještaj za BiH i zemlje regije
Svjetska banka će danas, posredstvom videoveze, predstaviti Redovni ekonomski izvještaj za jugoistočnu Evropu - petu u nizu publikacija o ekonomskim kretanjima u zemljama jugoistočne Evrope, uključujući i BiH.
Izvještaj se odnosi na ekonomska kretanja u BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Albaniji i govori o ekonomskom oporavku vođenom izvozom i rizicima po održivi rast, uključujući i stalni fiskalni deficit, neefikasnu javnu potrošnju i lošu poslovnu klimu u nekim zemljama.

Iz Kancelarije Svjetske banke u BiH saopšteno je da će izvještaj u Tirani predstaviti vodeći ekonomista Svjetske banke za regiju Evrope i centralne Azije Gallina Andronova Vincelette.

Nakon ove regionalne videoprezentacije ekonomista Svjetska banke zadužen za BiH ukratko će novinarima u Sarajevu izložiti pitanja iz izvještaja koja se tiču BiH.

Takođe, bit će uspostavljena videoveza sa kancelarijama Svjetske banke u Sarajevu, Beogradu, Tirani, Podgorici, Skoplju i Prištini, koja će omogućiti kontakt sa članovima tih kancelarija.

Predstavljanje Redovnog ekonomskog izvještaja za jugoistočnu Evropu bit će održano u sarajevskoj Kancelariji Svjetske banke sa početkom u 13.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...