biznis
0

Svečano otvoren Mercator centar u Mostaru

FENA
Svečanim presijecanjem vrpce u Mostaru je danas otvoren Mercator centar. Centar su otvorili direktor Mercatora BiH Mensud Lagumdžija, predsjednik Uprave poslovnog sustava Mercator d. d. Žiga Debeljak i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Kako je na konferenciji za novinare kazao Lagumdžija, Mercator centar u Mostaru, vrijedan 11 milijuna eura, peti je Mercatorov centar u BiH i trenutno zapošljava 72 radnika.

"Ovaj centar urađen je po najsuvremenijim metodama i pokušat ćemo ga prilagoditi potrošačkom okruženju grada i šire okolice, te na svaki način nastojati da bude dobar domaćin svima koji u nj dođu", kazao je Lagumdžija.

U svom obraćanju, Bešlić je istaknuo kako je riječ o jednom suvremenom centru kojega Mostar dobiva, te istaknuo kako se s ovim poslovnim projektom grad uistinu još jedanput potvrđuje kao regionalno, trgovačko i gospodarsko središte ovog dijela BiH.

Na konferenciji, Debeljak je izrazio zadovoljstvo otvaranjem Mercatora, poželio dobrodošlicu kupcima, te istaknuo da što se tiče BiH, sljedeći centar planira se graditi u Banja Luci.

Prigodom svečanosti otvaranja, Lagumdžija i Debeljak uručili su gradonačelniku Bešliću donaciju u vrijednosti od 40 hiljada maraka, namijenjenu navodnjavanju mostarskog parka "Zrinjevac".

U sklopu svečanosti otvaranja, večeras, na igralištu kod Sveučilišta u Mostaru, u 20.30 sati koncert će održati grupa "Karma", Petar Grašo, Deen i Azra Begić.

Inače, Mercator centar u Mostaru nudi uobičajene sadržaje, uz ostalo tu je Hipermarket, dječja igraonica te 13 prostora partnera zakupaca.

Gradnja Mercator centra u Mostaru počela je krajem siječnja ove godine. Uz generalnog izvođača Energogroup iz Ljubljane, u izgradnji centra sudjelovalo je 16 bh. i 5 slovenačkih građevinskih firmi.