{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svečano otvoren kružni tok u Sokolović Koloniji

Klix.ba
16.10.2018. u 17:12
1.142
84
Svečano otvoren kružni tok u Sokolović Koloniji
1.142
Na trasi saobraćajnice sa dva kolovoza i tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica završeni su radovi na izgradnji kružnog toka u Sokolović Koloniji na raskrsnici ulica Seada Bublina i Hrasničke ceste.
Kružni tok je projektovana kao gradska dvotračna kružna raskrsnica vanjskog prečnika 50 metara, širine kružnog kolovoza devet metara i prelaznim (provoznim) kolovozom širine dva metra.

Ovakav rotor ima manji broj konfliktnih tačaka i bolji protok u odnosu na klasičnu četvorokraku raskrsnicu. Na rondou su urađene pješačka i biciklistička staza promjenive širine. Na potezu od Ilidže do Hrasnice predviđena je tramvajska pruga koja će prolaziti kroz rondo. Prema funkciji u gradskoj mreži ova saobraćajnica ima rang primarne saobraćajnice prvog reda i predstavlja nastavak glavne gradske magistrale koja se proteže od Marijin dvora do Energoinvesta, a sada i do Hrasnice. Izvođač radova po projektu koji je uradio TZI Inžinjering bio je Mevludin Comerc, a nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Vrijednost radova je 627.114 KM koje finansira Općina Ilidža.

Simboličnim presjecanjem vrpce danas je kružni tok stavljen u promet u prisustvu brojnih zvanica i stanovnika naselja Sokolović Kolonije.

Prisutnima se obratio Jasmin Halebić ministar finansija u Vladi Kantona Sarajevo koji je istakao dosadašnju uspješnu saradnju kantona i općine, te nastavak te saradnje na budućim infrastrukturnim projektima.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić prisutnima je kazao da je ovo još jedan u nizu uspješno završenih projekata, te naglasio da je gotov izvedbeni projekat tramvajske pruge za Hrasnicu i da su obezbjeđena sredstva za njenu izgradnju i da će se uskoro početi sa radovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: