Izlagači iz cijelog svijeta
1

Svečano otvoren jubilarni Lukavački sajam LIST 2012.

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Međunarodni lukavački sajam turizma LIST 2012. danas je svečano otvorio premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.

"Velika mi je čast otvoriti deseti jubilarni sajam LIST jer svi znamo da je prvi korak u životu najteži, a kad napravite deset koraka i dođete do jubileja, znači da ste uspjeli. Mi se trudimo, a deset godina iza nas dokaz je da su postojali ljudi koji su pokrenuli ovaj posao i koji su uložili dosta truda, a mi, kao Vlada Tuzlanskoga kantona, samo smo nastavili te zajedničke poslove za koje sam siguran da će nastaviti posle nas neke druge vlade i drugi ljudi.

Tuzlanski kanton nastoji da promoviše turizam, da se užoj i široj zajednici predstavi kao region koji ima potencijale. Želim svim izlagačima puno sreće, a građanima i posjetiocima da se ugodno osjećaju na Sajma", rekao je Čaušević.

Na 2.000 kvadratnih metara zatvorenog i 1.000 metara otvorenog sajamskog prostora LIST je okupio izlagače iz Turske, Njemačke, Albanije, Srbije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a Indonezija je zemlja počasni gost Sajma.

"Imam veliku čast i zadovoljstvo da vam desetu godinu zaredom poželim dobrodošlicu u naš i vaš grad na naš i vaš lukavački sajam turizma LIST. U proteklih deset godina sajam LIST ugostio je gotovo hiljadu izlagača koji su došli sa tri kontinenta iz više od dvadeset zemalja, počevši od Francuske na zapadu pa sve do daleke, ali nama jako bliske i drage Indonezije na istoku", istaknuo je na svečanoj ceremoniji otvaranja direktor sajma LIST 2012. Izet Nuhanović.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić te poželio dobrodošlicu svim posjetiteljima Sajma i grada Lukavca, a izlagačima puno sreće i uspješnih poslovnih kontakata.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja bili su i ambasador Republike Indonezije u BiH Subijakson Sujono, ambasador Makedonije u BiH Rami Redžepi, ambasador Crne Gore Dragan Đurović, ataše za kulturu i turizam Republike Turske Cengiz Ajdin, generalni konzul Republike Hrvatske u BiH Josip Juras, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić te predsjednik Skupštine Tuzlanskoga kantona Bajazit Jašarević.