Iskoristi svoju šansu
0

Svečano otvoren EESTEC JobFair 08

Sarajevo-x.com
Sa otvaranja sajma
Sa otvaranja sajma
Prvi EESTEC JobFair - sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta je svečano otvoren u ponedjeljak, 1. decembra 2008. u sali Elektrotehičkog fakulteta u Sarajevu. Svečanom otvaranju su prisustvovali mnogi eminentni profesori koji su podržali ideju o realizaciji JobFaira.

Među prisutnima su bili dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu Kemo Sokolija, direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahid Muharemović; prorektor Univerziteta u Sarajevu za naučno istraživački rad Hazim Bašić, predstavnici Općine Centar te predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja, kao i profesori sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i predstavnici kompanija.

Prilikom otvaranje gosti su imali priliku da se obrate studentima, ohrabre njihovu ideju i pruže podršku za realizaciju projekta.

Organizatori i kompanije učesnice istakli su kako su veoma zadovoljni odzivom posjetilaca i atmosferom na sajmu. Mnogi studenti su prisustvovali prezentacijama koje su održali British Council, Procter & Gamble i QSS, a i same kompanije su izrazile zadovoljstvo zbog načina na koji je sajam vizuelno postavljen.

Zainteresovani studenti su pozvani da i danas, 2. decembra dođu u zgradu Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, te ostave svoj CV na www.jobfair.ba i prisustvuju prezentaciji BH Telecoma (13:00-14:00) i Atlantbh (14:00-15:00).