Brojne zvanice
224

Svečano obilježen završetak izgradnje i adaptacije hotela Ibis Styles Sarajevo

FENA
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Ibis Styles, novi brend vodeće svjetske grupacije AccorHotels, večeras je svečano obilježio završetak izgradnje i adaptacije hotela u Sarajevu, te u prisustvu velikog broja zvanica predstavio svoj unikatni enterijer.

Hotel je sa izgradnjom novog tornja krajem prošle godine već otvorio svoja vrata, a sada je, nakon završetka adaptacije kompletnog prostora, na raspolaganju gostima u punom kapacitetu -181 soba, Spa centar, restoran i cafe, panoramski bar te kongresne dvorane za 800 osoba, što je jedan od najvećih konferencijskih kapaciteta u glavnom gradu BiH.

Investitorska kompanija Tareq Hospitality d.o.o. je u ovaj projekat usmjerila oko 30 miliona KM, na izvođenju su angažovane domaće kompanije te je otvoreno 30 novih radnih mjesta.

Zvanicama se na svečanosti obratio načelnik općine Novi Grad Semir Efendić koji je kazao da je svečanost otvaranja hotela Ibis Styles u Sarajevu veliki događaj za Općinu Novi Grad i za Grad Sarajevo, te za razvoj turizma u našem gradu.

Po njegovim riječima radi se o velikoj investiciji, vrijednosti oko 30 miliona KM, koliko je koštala kupovina i redizajn, dogradnja nekadašnjeg hotela Sarajevo.

"Ovo je hotel velikog kapaciteta, nalazi se u centralnom dijelu općine Novi Grad i sama njegova izgradnja na ovaj način, direktnom stranom investicijom, sigurno će biti povod i mnogim drugim investitorima da grade hotele u Sarajevu", kazao je Efendić.

Srećom, dodao je on, iz godine u godinu imamo rast broja turista koji dolaze u naš grad te raste potreba za hotelskim kapacitetima.

"Ovaj kao i drugi hoteli koji će se u narednom vremenu graditi će sigurno doprinijeti tome da se turistički kapaciteti našeg grada povećaju, da se zaposle novi ljudi i da imidž našeg grada u svijetu bude puno bolji", naveo je Efendić.

Napomenuo je da se radi o Accor grupaciji, „što je jedna od najvećih grupacija na svijetu, koja ovim pokazuje da je Sarajevo dobro mjesto za investicije“.

Potpredsjednik Uprave Orbis grupe, partnera AccorHotels za centralnu i istočnu Evropu Irek Weglowski je kazao da je sve više investitora koji ulažu u BiH.

"Ibis kao takav je jedan od veoma atraktivnih brendova za investitore zato što je veoma fleksibilan i što može lijepo da se prilagodi bosanskohercegovačkim specifičnostima", naveo je Weglowski.

Otvara, dodao je on, mogućnost jedinstvene vrste fleksibilnosti i slobode u pogledu dizajna hotela.

"Vaša zemlja je jako lijepa, imate bogato historijsko naslijeđe, kulturnu bašinu, prekrasnu prirodu.... To sve privlači mnogobrojne turiste u BiH, a mi ispred Accor i Orbis grupacije svakako želimo ojačati vodeću poziciju u ovom dijelu Evrope. Sve to što smo rekli čini BiH nama jednom od najinteresantnijih destinacija u jugostočnoj Evropi", istaknuo je Weglowski.

Ibis Styles je jedan od ekonomskih brendova Accor grupacije, čiji su hotelski brendovi zastupljeni kroz 4.800 hotela u 100 zemalja svijeta. Ibis Styles je prepoznatljiv po tome što svaki hotel ima jedinstvenu temu dizajna. Tako je dizajn ibis Styles u Sarajevu nadahnut različitostima i duhom grada u kojem se nalazi, te njegovom tradicijom zimskog sporta.