Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo kao neki projekat spriječavanja odlaska mladih iz BiH? Eto kod nas za 371 KM možeš sve što poželiš...
Tacno tako,ali uzalud im trud,ne zaustavi ovo niko...
Možeš mislit od čega će tek naši perači stražnjica i bauštelci živjeti za 20-30 godina, mada većina njih neće ni doživjeti penziju jer švabe su već usvojile zakon u kojem mlađi od 1970- og godišta trebaju tek u sedamdesetoj godini života ići u penziju...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Zaradis penziju u Njemackoj a odes zivjeti u jugoistocnu aziju I budes gospodin.
Ovdje mahom u ovoj zemlji gdje ja zivim svi kad docekaju penziju sele u druge zemlje gdje sa svojom penzijom zive ko lordovi a inace ovde sastavljaju kraj sa krajem.
Čitajući ove silne komentare dolazim do zaključka da smo mi najinteligentnija nacija na svijetu. Ne postoji tema na koju mi nemamo odgovor, rješenje ili prigovor. Nama ništa ne odgovara. Neka znamo šta komšija ima za pojest i koliko puta u sedmici istuce svoju ženu..a to što iza sebe vucemo repove iz 2015. godine, nikom ništa..
"Prema statističkim definicijama, na rubu siromaštva su pojedinci koji u domaćinstvu žive sami i imaju godišnja primanja niža od 13.628 eura" Nije im dovoljno 13 000 eura?! XD hahahaha
@Anonymous123 Samo se salim znam da je greska
Tuku tamo u Njemačkoj, pričo bakir neki dan, kaje da je skroz lose tamo i veli da je bolje ovdje za 300-400 kermi, kune se alijom
Ne razumijem te ljude. Umjesto da dođu na Balkan i žive kao grofovi za te pare, oni se muče po Njemačkoj. Nikad mi ovako u Evropu nećemo.
Hahahaha ja gluposti majko draga
Sa zarađenom njemačkom penzijom dođeš kući i onda ti procvatu ruže :D Nitko iz BiH ne ide što je u Njemačkoj jeftinije (iako ima i dosta tog što je jeftinije) već što se može zaradit. Većina balkanaca ima neku kuću, stan, koji kvadratić nasljeđen negdje samo što nema osnova da živi tu.
Najbolje je umrijeti prije penzije i miran si.
a šta bi trebao onda naš penzioner, da se objesi odmah čim dobije penziju. stvarno mi vas je žao nemate pojma
Jest kada rade kod nekog naseg prijave ga na minimalu, ostalo na crno dobijaju i sta ces ocekivati vec 999 € mirovine
Nije isto: "na rubu siromastva" i siromastvo, apsolutno i relativno siromastvo, nemogucnost zadovoljenja primarnih ljudskih potreba i udaljenost od standarda zivljenja u odredjenoj zemlji. Uporedjivanje brojki nije za svakog. Za pocetno razumijevanje stvari su dovoljne dvije rijeci: Njemacka, BiH.
Odeš u BiH ili Hrvatsku i sa 1135 eura uživaš
Gdje ćemo sad u pm?????
Neka dodju u Bosnu,s ovim penzijama neče biti siromasni,bit ce gospoda....
Čuj pričaju o Njemačkoj i njenim penzionerima. I još usporedjuju sa BiH. Pa da nije bilo Njemačke i par naprednih zemalja mi bi i danas jahali konje i doziva li se sa brda na brdo