PROMO
104

Sve je spremno za najveći distillery događaj u regionu "SPIRIT FEST SARAJEVO"

7.Internacionalni festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo" i ove godine će u prelijepom ambijentu dvorane "My Face" ugostiti veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Festival koji iz godine u godinu raste, a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

"Interesovanje za predstavljanje na festivalu od strane izlagača je ogromno, mada mi kao organizacija nastojimo da napravimo određenu selekciju i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima, a naravno i ljubiteljima dobre kapljice omogućimo komunikaciju i degustaciju brendiranih rakija i žestokih pića", kaže Dejan Radović organizator festivala.

Na ovogodišnjem Spirit Festu Sarajevo, koji se održava 28.11. svoje će proizvode predstaviti više od 40 izlagača, posjetioci će tako imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga žestoka pića uz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine.

Na festivalu će po sedmi put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije. Predato je 110 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija i likera.

"Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u regiji. Broj izlagača svake godine raste i interesantno je da se ovdje pojavljuju veliki brendovi koji često izostaju sa sličnih manifestacija u Beogradu, Novom Sadu ili Zagrebu. To je dovoljan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetnim uzorcima koji se prezentiraju na Sarajevo Spirit Festu", rekla nam je predsjednica komisije prof. dr. Nermina Spaho.

Programski sadržaj festivala ogledat će se i u povezivanju predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova žestokog pića. Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima.

Festival će biti otvoren 16:00 do 22:30 sati u dvorani "My Face", a za festivalsku atmosferu na ovogodišnjem festivalu zadužen je bend "Mirza & Panduri".