Novih 25 kilometara
729

Sutra zvanično otvorenje autoputa Banja Luka - Doboj

SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Šipovu da sutrašnje otvaranje autoputa Banja Luka - Doboj pokazuje sposobnost RS-a da radi na velikim infrastrukturnim projektima.

"Prije 10 godina nismo imali ni kilometar autoputa, a sutra puštamo nove kilometre autoputa u RS-u. Nije u pitanju bio samo novac, trebalo je to sve provesti, od projektovanja do rješavanja imovinskih odnosa, izgradnje, nadzora... To je impozantno djelo za mali RS koji svojim potencijalima pokazuje sposobnost da ide dalje", rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da će ovih dana biti potpisan memorandum o izgradnji autoputa od Banje Luke do Prijedora pa prema Novom Gradu.

"Primarno je da radimo na izgradnji autoputa do Bijeljine i da se spojimo sa Srbijom kako bi Banja Luka i Beograd bili spojeni autoputem", poručio je Dodik.

Dionica autoputa od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara sutra će biti svečano otvorena, a time i završena izgradnja autoputa "9. januar" od Banje Luke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona eura.

Autoput "9. januar", dužine 72 kilometra, od sutra će biti kompletiran, a na njegovoj izgradnji je angažovana domaća operativa.