biznis
0

Sutra promotivni let na avioliniji Salzburg - Banja Luka

FENA
Ministar komunikacija i prometa BiH Božo Ljubić sa suradnicima danas je primio u posjetu ambasadora Republike Austrije u Sarajevu Vernera Almhofera.

U razgovorima o bilateralnoj suradnji konstatirano je da su odnosi između dvije zemlje veoma dobri s tendencijom unaprjeđenja.

Ambasador Almhofer informirao je ministra Ljubića o uspostavi nove avionske linije Salzburg-Banja Luka, a 16. februara planiran je promotivni let. Razgovarano je i o trenutnim aktivnostima ovog ministarstva iz domena komunikacija i prometa.

Sugovornici su razgovarali i o aktuelnim političkim temama u BiH, prije svega ustavnoj i reformi policije te rezultatima sastanka lidera u Širokom Brijegu.

Zajednički zaključak je da je ulazak BiH na evropske tračnice neupitan i da što prije treba usvojiti neophodne reforme da bi BiH potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju-SAA.

Ministar Ljubić je zahvalio ambasadoru Almhoferu i Republici Austriji na iskazanom interesu za reforme u BiH i veoma ozbiljnoj i konstruktivnoj ulozi te zemlje u BiH.