{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra potpisivanje ugovora o izgradnji na Koridoru Vc

F
6.9.2011. u 17:05
0
6
Sutra potpisivanje ugovora o izgradnji na Koridoru Vc
0
Sutra potpisivanje ugovora o izgradnji na Koridoru Vc
Foto: Ilustracija
Direktor JP Autoceste d.o.o. Mostar Ensad Karić i predstavnik Bh. konzorcija: Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, ŽGP d.d. Sarajevo i Hidrogradnja d.d. Sarajevo potpisat će sutra u Mostaru Ugovor o izgradnji autoceste na koridoru Vc, dionica Bijača - Kravice, najavljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Potpisivanju Ugovora prisustvovat će premijer FBiH Nermin Nikšić, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, zamjenik premijera i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić te predstavnici EBRD-a.

Na osnovu međunarodnog natječaja, Evropska banka za obnovu i razvoj je 17. juna ove godine dala saglasnost na evaluacioni izvještaj tenderske komisije JP Autoceste FBiH za projekt izgradnje autoceste na dionici Bijača - Kravice. Prema navedenom izvještaju Bh. konzorcij čine tvrtke Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, ŽGP d.d. Sarajevo i Hidrogradnja d.d. Sarajevo.

Ukupna ugovorena vrijednost prihvaćene ponude je 23.308.804,89 eura. Ugovoreni rok za završetak radova iznosi 10 mjeseci. Ovim ugovorom se u funkciju stavlja novih 4,09 km autoceste na koridoru Vc, što su i prvi kilometri koji će biti izgrađeni na "južnoj" dionici i predstavljat će vezu s autocestom u Hrvatskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: