{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korak ka gradnji puta Tarčin-Suhodol i Kravice-Zvirovići

F
27.9.2011. u 20:26
0
5
Korak ka gradnji puta Tarčin-Suhodol i Kravice-Zvirovići
0
Korak ka gradnji puta Tarčin-Suhodol i Kravice-Zvirovići
Foto: Arhiv
Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH nastavlja aktivnosti na pripremi izgradnje novih dionica na Koridoru Vc. Ovih dana je završena ocjena kompanija u predkvalifikacijskom procesu za dionice Tarčin - Suhodol u dužini od 4.7 km i Kravice - Zvirovići u dužini od 5 km.
Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, spomenute dionice će se financirati kreditnim sredstvima Evropske investicijske banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Predkvalificirane kompanije za izgradnju dionice Tarčin-Suhodol su: Cooperativa Muratori & Cementisti, Strabag, Porr Tehnobau und Umvelt, TOTO Construzioni Generali, Cengiz Insaat, Joint venture Alpine Bau und Oslijek- Koteks i Viadukt d.d.

Predkvalificirane kompanije za izgradnju dionice Kravice - Zvirovići su: Swietelsky Baugesellschaft, Primorje d.d., Strabag AG, Alpine Bau i Osijek Koteks, Viadukt d.d., Cooperativa Muratori & Cementisti, Joint venture Konstruktor- Hidroelektra te konzorcij OHL ŽS i Niskogradnja Laktaši.

Svim predkvalificiranim kompanijama će biti dostavljen poziv za tender u kojim će se tražiti finansijska ponuda za izgradnju pojedinih dionica. Nakon objave poziva za tender kompanije imaju rok od 60 dana da predaju svoje ponude.

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar očekuje da će do kraja ove godine završiti proceduru izbora izvođača za navedene dvije dionice. Vrijednost radova na spomenute dvije dionice iznosi 130 miliona eura.

Inače, na Koridoru Vc su ugovoreni radovi na četri dionice u ukupnom iznosu od 150 miliona eura. Direktor JP Autocesta Ensad Karić navodi kako bh. kompanije imaju ugovorenih 115 miliona eura radova za navedene četri dionice koje su u izgradnji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: