Centar Skenderija
0

Sutra otvaranje sajma INTERIO '09.

FENA
Sa prošlogodišnjeg sajma
Sa prošlogodišnjeg sajma
U sarajevskom Centru Skenderija sutra će biti otvoren 27. međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, uređenja i pratećih djelatnosti INTERIO '09.

Na ovoj manifestaciji do 16. marta predstavit će se oko 120 izlagača iz BiH i inozemstva i oni će prezentirati najnovije trendove u izradi namještaja i sve druge moguće proizvode od drveta te druge sadržaje koji se mogu koristiti u opremanju stambenih i poslovnih prostora.

Na sajmu će biti izložen i namještaj za stanovanje, kupaonički, podne i zidne obloge, kancelarijski namještaj, rasvjeta i rasvjetna tijela, montažne kuće i građevinska stolarija, repromaterijal za drvnu industriju te stručna literatura.

Pored bogatog izložbeno-prodajnog programa, ovogodišnji sajam INTERIO će biti i centralno mjesto održavanja mnogobrojnih pratećih manifestacija kao što su međunarodna izvozna konferencija - Susreti B2B, Forum šumarstva i drvne industrije, takmičenje u dizajnu, a poseban akcent stavljen je na stručni seminar "Novosti u šumarstvu i drvnoj industriji" 13. marta.

Ljubomor Klincov, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, jednog od organizatora spomenutog seminara, ovom prigodom istaknuo je da je sajam važan što je drvna industrija jedna od rijetkih oblasti koja se i u ovim kriznim vremenima može širiti i izvozno održavati.

S obzirom na to da se INTERIO od prošle godine organizira po novom konceptu, s atraktivnijim sadržajima, povećan je i obim izložbene površine i ona iznosi 10.000 kvadratnih metara.

Organizaciji ovogodišnjeg sajma te sarajevskom sajmu, kako je rekao danas u Sarajevu na konferenciji za novinare direktor Centra Skenderija Suad Džindo, podršku su pružili Američka agencija za međunarodni razvoj -USAID, Vanjskotrgovinska komora BiH, Grupacija drvne industrije BiH, kompanije Šipad i Sinkro Meblštof te brojne domaće i inozemne institucije.

Sajam će biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a cijena ulaznice za posjetioce je jedna KM, dok su kolektivne i organizirane posjete besplatne.

Svečano otvaranje sajma predviđeno je sutra u 18.00 sati u dvorani "Mirza Delibašić", a, kako je najavljeno, ceremoniji će prisustvovati i premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić.