Promo
123

Studiraj građevinarstvo na engleskom jeziku na Burch Univerzitetu

Internacionalni Burch univerzitet jedini je univerzitet u Bosni i Hercegovini koji nudi mogućnost studiranja građevinarstva na engleskom jeziku. Prijavi se za stipendiju!

Studijski program građevinarstva na Internacionalnom Burch univerzitetu (IBU) koncipiran je prema četverogodišnjem programu, gdje studenti po završetku dodiplomskog studija ostvaruju 240 ETCS bodova. Nakon zavšetka prvog ciklusa studija, studenti su odmah osposobljeni da rade kao diplomirani inženjeri sa mogućnošću dopune znanja na drugom ciklusu, koji traje jednu godinu (4+1).

Nastavni plan je napravljen po preporukama evropskih fakulteta građevine iz Njemačke, Austrije, Češke i drugih zemalja, ali i prema preporukama stručnjaka iz prakse iz EU i BiH. Ovakav nastavni plan omogućava studentima balans teorije i prakse. Pored klasične nastave, poseban fokus je na radu sa stručnjacima iz prakse u izradi idejnih, glavnih i izvedbenih projekata. Također, studenti imaju dvije ljetne prakse tokom druge i treće godine, gdje se jedna od njih provodi u projektnom birou, a druga na gradilištu.

Nakon prve dvije godine zajedničkog programa, studij se dijeli na 3 različita smjera: konstruktivni smjer, smjer za hidrotehniku i zaštitu okoliša, te saobraćajni smjer.

U realizaciji praktične nastave, kao i programskih zadataka, IBU nudi studentima korištenje najsavremenijih softvera iz prakse, koji se koriste u evropskim zemljama, ali i u BiH. Cilj je da studenti nakon završetka studija mogu započeti profesionalnu karijeru kako na domaćem, tako i na internacionalnom tržištu. U zadnjem semestru Burch nudi studentima mogućnost rada „jedan na jedan“ u kompanijama sa stručnjacima iz prakse, gdje studenti rade na izradi konkretnih glavnih projekata tokom cijelog semestra i na taj način otvara im se mogućnost za zaposlenje u istim kompanijama.

Studenti po završetku studija građevinarstva na Burchu mogu da rade u projektnim biroima, izvođačkim firmama, investicionim firmama, ministatstvima i općinama, fabrikama koje se bave proizvodnjom materijala, institutima za testiranje materijala, te u akademiji kao asistenti.

Također, Burch nudi studentima sistem mentorstva gdje studenti dobivaju mentora od prvog semestra. Mentor prati njihov profesionalni napredak, savjetuje im kako da unaprijede svoju karijeru i kako da ostvare ciljeve koja su zacrtali.

Prednost studiranja na Burchu je i studij na engleskom jeziku jer otvara vrata studentima za saradnju sa međunarodnim kompanijama, kao i razmjena studenata kroz Erasmus+ program razmjene sa preko 25 partnera sa kojima IBU ima potpisan ugovor o saradnji.

Pored mogućnosti plaćanja školarine na rate, Burch univerzitet nudi i specijalne stipendije za koje možete aplicirati na linku.

Potvrda za kvalitet studiranja na Internacionalnom Burch univerzitetu stigla je nedavno i od međunarodne službe za akreditaciju za međunarodne škole, fakultete i univerzitete – ASIC, koja je Burch ocijenila kao visokokvalitetnu obrazovnu ustanovu dodijelivši joj Premier status.

Ovo je još jedno u nizu priznanja, kako međunarodnih tako i domaćih institucija za kvalitet rada Internacionalnog Burch univerziteta koji pripada britanskoj grupaciji Stirling Education i koji nastavlja pomjerati granice obrazovanja u BiH, te sa razlogom nosi titulu najboljeg privatnog i prvog poduzetničkog univerziteta u BiH.