Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Možda da, ali ne samo kao outsourcing kompanije da bukvalno rentamo za male pare svoju pamet zapadnjacima, a oni uzimaju milione na projekte kodirane u Sarajevu. Treba par vizionara i sposobnih ljudi da se nametne na tržištu da se uzmu veće pare i bolje plate programeri.
@NigdjeNaSvijetu treba..
Upravo to citav IT sektor se gotovo upotpunosti sveo na zavrsavanje tudjih projekata i odrzavanje stranih mreza. Dzaba kada velike firme poput Virgin-a i stranih telekoma kupe svu radnu snagu za znatno manje pare a isti kvalitet nego na zapadu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
IT firme trebaju prestati raditi outsourcing - prodati sat za X dolara a platiti programera za Y dolara. Trebaju raditi svoje proizvode.
@pinkman nije to ono... ti se jedan dan probudis i kazes: eh sad cu ja napraviti novi svjetski servis.. to se mora izroditi, outsourcing je dobar, dok ne dodje bolje
@pinkman treba oboje!
kakve ba komunikacije? sto se tice komunikacije mozemo se pozabaviti samo mimikom
Šanasa ko halve
Treba slušati ove iz MMF-a. Oni samo žele dobro balkanskim državama.
IT, ma to je sala, kako da se razvija IT kad puno developer-a je izaslo iz zemlje, a malo sto je ostalo nece dugo u BiH.
Jaki smo u sve tri oblasti !
..mozda kad bi po dzamijama otvarali IT centre
Sta ovo pise MMF...Samo kroz drzavnu planiranu ekonomiju kroz planiranje energetskih resursa, fosilnih goriva i poljoprivredne proizvodnje moguce je postaviti temelj za razvoj. Kada se je kapitalizam 20 godina proslog stoljeca razvijao bio je takav da su tada vodece imperijalisticke sile forsirale drzavnu intervenciju nad proizvodnjom i prodajom. Mi se moramo prvo razviti kroz drzavno planiranje a vi nam to nedate.
Ovo je dobro. Oni ti daju preporuke,a ti njihov finansijski pacijent.
a ja vama kajem sto god vam mmf kaje vi treba da radite kontra ako si dobro mislite
Cuj sad to novo radno mesto IT butic , normalno da se ne moze razvijat Izvoz i industrija kad ste nam : zakucali fiksni kurs marke, ustolicili 3 kralja , digli cijenu nafte do neba akcizama , isisali radno aktivnu snagu ..i budali je jasno da ce ekonomija dozivjet slom
Samo IT, smanjite tramvaj fakultete: pravo, filozofiju, politologijubi smanjit cete i neradnike na birou ! Samo IT, FinTech business i komunikacije !