|

Steven Sinofsky napušta Microsoft nakon 23 godine

Steven Sinofsky napušta Microsoft nakon 23 godine
0
Klix.ba
13.11.2012. u 11:15
2
komentara
0

dijeljenja
Steven Sinofsky napušta Microsoft nakon 23 godine
Steven Sinofsky, predsjednik Microsoftove Windows divizije, odlazi iz te kompanije, samo nekoliko sedmica nakon što je predstavljen njihov najvažniji ovogodišnji proizvod - Windows 8.
Sinofsky, za kojeg se vjerovalo da će biti budući šef Microsofta, svoje radno mjesto napušta odmah, a njegov posao će preuzeti nekoliko rukovodilaca koji će direktno odgovarati izvršnom direktoru Stevenu Ballmeru.

"Zahvalan sam Stevenu na mnogim godinama posvećenosti i rada u Micrsoftu. Proizvodi i usluge koje smo predstavili posljednjih nekoliko mjeseci obiležili su pokretanje nove ere u Microsoftu", kazao je Ballmer, prenosi AFP.

Podsjetimo, Microsoft je nedavno osim novog softvera predstavio i softver za mobitele, tablet Surface te videoigricu Halo 4.

U pismenom saopćenju medijima Sinofsky je naveo da je zahvalan za sve godine koje je proveo u Microsoftu.

"Zahvalan sam svima za profesionalnost i velikodušnost svih ovih godina i sretan sam što sam imao priliku raditi u ovakvoj kompaniji", napisao je.

Sinofsky je u Microsoftu bio od 1989. godine, a karijeru je počeo kao softverski inžinjer. Na čelo Microsoft divizije došao je 2009. godine.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...