Izvještaj iz Microsofta
1

Windows 8 za mjesec prodat u 40 miliona primjeraka

Klix.ba
Iz Microsofta je u utorak rečeno da je u prvih mjesec dana od puštanja u prodaju prodato 40 miliona licenci za njihov novi operativni sistem Windows 8.

"Windows 8 se mnogo brže nadograđuje nego Windows 7. Novi operativni sistem smo napravili kako bi besprijekorno funkcionisao na kompjuterima koje je pokretao Windows 7", napisao je na svom blogu Tami Reller, jedan od šefova odjela za Windows.

Microsoft je svoj novi operativni sistem pustio u prodaju 26. oktobra kako bi dobio veći udio tržišta za mobilne uređaje i tablete. Međutim, neki tvrde da je novi sistem teško adaptirati za oba formata, za kompjutere i mobilne uređaje.

Još nije poznato koliko ljudi zaista koristi Windows 8, jer se licence prodaju i proizvođačima kompjutera koji ih još uvijek ne koriste.

Ranije ovog mjeseca je iz Microsofta rečeno da će predsjednik odjela za Windows Steven Sinofsky napustiti ovu kompaniju. Pored toga, javnost još uvijek očekuje brojke prodatih tableta Surface, koji koriste Windows 8, a koji je pušten u prodaju kada i operativni sistem.

Vezani članci