{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro počinje drugi ciklus BIZOO programa

20.2.2014. u 13:18
20
4
Uskoro počinje drugi ciklus BIZOO programa
20
Uskoro počinje drugi ciklus BIZOO programa
Business Innovation Zoo – BIZOO je poslovni akcelerator i organizator startup događaja sa rasprostranjenom mrežom lokalnih i međunarodnih mentora i investitora, koji se nalazi u Sarajevu. Nakon uspješno završenog prvog ciklusa i pružene podrške za 9 startupa, BIZOO nastavlja sa drugim ciklusom rada i savjetovanja startupa i preduzetnika u Bosni I Hercegovini.
BIZOO program u drugom ciklusu nudi konkretnije usluge za sve preduzetnike i startupe koji žele stvarati nove biznise i novu vrijesdnost u IT I ICT sektoru. Kako bismo postigli maksimum na našem tržištu odlučili smo proširiti sam program i ponuditi dodatnu uslugu pored poslovnog akceleratora, rekla je Selma Šehić, Projekt Menadžer BIZOO-a.

BIZOO program u drugom ciklusu će imati tri faze. Prva faza je BIZOO Fabrika Ideja koja je namijenjena svim preduzetnicima koji imaju poslovnu ideju kao i onim koji žele naučiti nešto o preduzetništvu. Kroz BIZOO Fabriku Ideja, odabrani preduzetnici će dobiti adekvatne treninge te naučiti kako da kreiraju poslovni model, validiraju svoju poslovnu ideju na tržištu, te ispitaju potrebe kupaca/klijenata. Svi treninzi su besplatni.

Druga faza BIZOO programa je sam poslovni accelerator koji je namjenjen timovima, startupima te malim I srednjim preduzećima koji žele dobiti konkretne savjete i alate a sve u cilju poboljšanja poslovanja. BIZOO akcelerator nudi resurse, mentore te pristup najnovijoj tehnologiji za odabrane startupe/kompanije. BIZOO akcelerator je također u potpunosti besplatan.

Treća faza je BIZOO mreža poslovnih anđela – investitora koja je formirana od strane vodećih BiH preduzetnika. Njihov cilj je otkrivanje i investiranje u nove inovativne kompanije sa visokim potencijalom. BIZOO mreži investitora se mogu predstaviti startupi/kompanije iz poslovnog akceleratora kao i oni koji se prijave na javni poziv koji će biti objavljivan jednom godišnje.

BIZOO program je otvorio aplikacije za drugi ciklus i prijaviti se mogu svi preduzetnici, startupi, timovi, mala i srednja preduzeća, te svi oni koji su zainteresovani za preduzetništvo. Aplicirati se može do 25.02.2014. godine putem web stranice http://www.bizoo.ba

BIZOO program je podržan od strane Američke Agencije za Međunarodni Razvoj (USAID). BIZOO program je također podržan od strane američkog Google Inc.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: